x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astăzi e ziua ta, Ionel Tudor

Astăzi e ziua ta, Ionel Tudor

de Ramona Vintila    |    23 Oct 2013   •   01:14
Astăzi e ziua ta, Ionel Tudor
Sursa foto: Virgil_Oprina

Dirijorul Big Band-ului Radio, compozitorul Ionel Tudor, a împlinit ieri 58 de ani. Jurnalul Naţional îi urează “La mulţi ani!”

Muzica m-a însoţit de când mă ştiu pe lume!
“Dacă ar fi să pun o etichetă pe muzica de azi, aş scrie pe ea «marfă perisabilă» sau «Atenţie, ape tulburi!»“
“Timpul meu este ocupat cu activitatea de dirijor al Big Band-ului Radio, colectiv format din 20 de muzicieni, dar nu numai al acestei orchestre, pentru că, în funcţie de evenimentele la care sunt solicitat, ansamblul orchestral poate ajunge şi până la peste 100 de artişti (orchestră pop-simfonică şi cor). De asemenea, mult din timpul meu este alocat activităţii de orchestrator, precum şi festivalurilor şi concursurilor naţionale şi internaţionale, unde sunt fie conducător al orchestrei, fie membru în juriu.
Muzica m-a însoţit de când mă ştiu pe lume! Tatăl meu a fost pianist la ansamblul armatei şi corepetitor la Opera Română. Când am împlinit 4 ani, tatăl meu mi-a trimis de la Viena, unde se afla într-un turneu, un pian. Din acel moment şi până azi, muzica a făcut parte din viaţa mea, devenindu-mi şi profesie! Pentru această meserie, muncesc nonstop! Nu am zile libere! De multe ori, îmi doresc un weekend liber, în care să pot pleca undeva, la munte, dar asta se întâmplă foarte rar, vara... Dar, în tot acest balamuc (pe care îl accept senin, pentru că asta mi-am dorit să fac în viaţă!), mi s-a întâmplat o minune: am o nepoţică, Maia Andreea, şi pentru ea reuşesc să îmi fac timp, măcar o oră sau două, aproape zilnic! Ea reprezintă acum, pentru mine, centrul universului!!!
A fi muzician în România de azi înseamnă să accepţi, să înţelegi, o generaţie mai tânără, mai puţin pregătită, mai superficială, dar care are şi talente în rândurile ei, să «convieţuieşti» şi cu valoare dar şi cu multă nonvaloare! Muzica de azi, nu toată, este lipsită de personalitate, e ceva trecător. Poate că în timp lucrurile se vor mai aşeza şi muzica va deveni comparabilă cu aceea a marilor înaintaşi în domeniu! Dacă ar fi să pun o etichetă pe muzica de azi, aş scrie pe ea «marfă perisabilă» sau «Atenţie, ape tulburi!».
Privind în urmă, pot spune că pe lângă multă muncă şi mult efort, am fost un om norocos! Am reuşit să am numeroase satisfacţii profesionale, atât în calitate de dirijor, cât şi de compozitor, dar şi în familie. Viaţa mea a curs frumos şi destul de lin, am o familie împlinită şi pentru toate acestea îi mulţumesc lui Dumnezeu!”


×
Subiecte în articol: Ionel Tudor