x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astăzi e ziua ta, Leontina Văduva

Astăzi e ziua ta, Leontina Văduva

de Ramona Vintila    |    01 Dec 2012   •   00:21
Astăzi e ziua ta, Leontina Văduva
Sursa foto: George Calin/Intact Images

A dat viaţă marilor eroine ale operei, cântând pe cele mai prestigioase scene ale lumii. Una dintre româncele care face cinste ţării sale, oriunde s-ar afla, soprana Leontina Văduva împlineşte astăzi 52 de ani. La mulţi ani!

“Îmi doresc ca fiecare zi să aibă o rază de lumină, fiecare zi pe care o trăiesc să mă bucure şi să reuşesc să transmit şi celorlalţi căldura acestei raze”
“Am făcut ceea ce mi-am dorit, am realizat lucruri frumoase, am încercat să fiu sinceră în tot ceea ce am făcut, şi în viaţa personală şi în viaţa artistică. Sunt fericită cu ceea ce am reuşit să înfăptuiesc, în funcţie de pregătirea pe care am avut-o, de oamenii care m-au înconjurat, cred că lucrurile şi-au urmat cursul firesc în ceea ce mă priveşte.

Am început un fel de consiliere vocală, pentru că profesor e mult spus, încerc să insuflu elevilor mei dragostea pentru muzică, dragostea de a dărui celorlalţi. Cred în frumuseţea sufletului oamenilor, încă mai există această sensibilitate, cred cu tărie că viaţa este frumoasă şi vreau să transmit şi băieţelului meu aceste valori.

Nu m-aş întoarce în timp, mă simt foarte bine cu Leontina Văduva de astăzi pentru că şi copilăria şI adolescenţa mea au fost perioade dureroase, de învăţături de viaţă, au rămas unele cicatrici, dar care m-au ajutat să avansez şi să înţeleg altfel relaţiile umane. Faptul că am ajuns la cea care sunt astăzi este poate tributul unei suferinţe a Leontinei din copilărie şi adolescenţă.

N-aş spune că talentul nu face două parale, fără noroc. Totuşi, dacă muncim, avem ocazia să ne arătăm talentul. Talentul ni-l dă Dumnezeu, dar sigur că norocul are aportul lui în afirmarea unei personalităţi, a unui talent.

Cred că viaţa în sine este un miracol, trebuie să te bucuri că exişti şi că ai posibilitatea să comunici cu oamenii, printr-o meserie ca a mea, care merge direct la suflet şi într-adevăr ţine de miracol. Deja este o nebunie să te arunci în această meserie, trebuie să ai mult curaj să-ţi exprimi sentimentele, să-ţi dezgoleşti sufletul în faţa publicului, cred că asta este esenţa artistului pe scenă. Nu ştiu dacă tot ce facem în viaţă, alegerile noastre ţin de un soi de nebunie, cred că mai degabă sunt nişte oportunităţi pe care nu trebuie să le pierdem.

Îmi doresc ca fiecare zi să aibă o rază de lumină, fiecare zi pe care o trăiesc să mă bucure şI să reuşesc să transmit şi celorlalţi căldura acestei raze.”

×
Subiecte în articol: leontina văduva