x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astăzi e ziua ta: Marcel Pavel

Astăzi e ziua ta: Marcel Pavel

04 Dec 2011   •   21:00
Astăzi e ziua ta: Marcel Pavel

Si-a aratat pasiunea pentru muzica de la varsta de 3 ani, cand a inceput sa ba­ta la tobe. A inceput studiile muzi­ca­le la 6 ani, in clasa a IV-a inscriindu-se Scoala de Muzica si Arte Plastice din Campulung Muscel, la violoncel si pian – auxiliar. A urmat Li­ceul de Muzica si Arte Plastice din Pitesti, studiind in paralel in particu­lar percutia, iubind rockul si jazz-ro­ckul. Au urmat turnee in straina­tate, co­laborari cu personalitati din showbiz-ul romanesc si international. Ta­len­tul si munca i-au fost rasplatite cu nu­meroase premii. Unul dintre cei mai iubiti artisti autohtoni, Marcel Pavel a implinit ieri 52 de ani. Jurna­lul National ii ureaza "La multi ani!".

"Voi fi in slujba publicului pana la a sfarsitul vietii mele...!"
Cum traieste Marcel Pavel aceste vremuri... "In vremurile actuale, in conditiile sociale date, este dificil de a da un raspuns coerent..!? Astazi, in general, se supravietuieste...! In aceasta perioada, a sarbatorilor, sunt foarte multe solicitari pe plan artistic (filmari, emisiuni radio, tv, concerte...). Pe data de 1 decembrie am fost invitat de catre Consulatul Roman la Milano, mai bine spus, de catre domnul consul general Tiberiu Dinu (tatal Alexandrei Dinu) sa sustin un recital cu ocazia sarbatoririi Zilei Nationale a Romaniei, unde au fost prezenti reprezentanti diplomatici (consuli, ambasadori) din 108 state. Ma simt onorat de faptul ca am participat la acest eveniment deosebit!"

Despre inceputurile carierei... "Ar fi multe de spus, ar trebui sa scriu o carte despre acest lucru...!?"

Ce ar trebui sa stie publicul despre el. "Publicul, «MARIA SA», trebuie sa stie doar ca il iubesc, il respect si ca voi fi in slujba sa pana la a sfarsitul vietii mele...!" Despre viata de artist in Romania. "Viata, conditia de artist in Romania sunt relativ precare, nu pot fi optimist in ceea ce priveste sta­tutul de artist in Romania! Daca iti propui sa realizezi un proiect cultural-muzical mai indraznet, si apelezi la unii «oameni de bine», ori stramba din nas, ori se vaita, ori iti promit si apoi te uita, daca iti pot pune si o piedica... de ce nu...!? (Sincer nu doresc sa fiu prea pesimist, chiar de ziua mea...)" Despre premii. "Am primit numeroase premii in intreaga mea activitate de artist-interpret, dar niciodata nu am urmarit cu ardoare sau cu disperare sa obtin o rasplata in acest sens. Rasplata cea mai mare pentru mine consta in respectul publicului."

Felicitari/mustrari. "Nu imi sta in caracter sa ma felicit singur, rezerv acest fapt celor care cred de cuviinta sa o faca. In general sunt foarte autocritic."

Cele mai frumoase trei amintiri pe care le-ar retrai oricand. "As dori sa retraiesc o parte a copilariei, momentul cand am cunoscut-o pe draga mea sotie, si momentul nasterii copiilor mei!"

Intrebarea care nu i-a fost adresata niciodata pana acum, dar ar fi vrut sa fie intrebat. "Nu m-am gandit la acest lucru!"

Un gand de la umbra si lumina celor 52 de ani. "Doresc tuturor romanilor o viata mai buna, sarbatori fericite, glorie, iubire!"

×
Subiecte în articol: marcel pavel