x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar “Astăzi e ziua ta...” - Marian Chirvase

“Astăzi e ziua ta...” - Marian Chirvase

de Loreta Filip    |    09 Iun 2008   •   00:00
“Astăzi e ziua ta...” - Marian Chirvase

“Cred în echilibrul dintre bine şi rău”
Un om cu multiple disponibilităţi, totdeauna inconfundabil în atitudine şi expresie, serios în tot ceea ce face, profund, profesionist, sigur de vocaţia sa. Cunoscutul cascador Marian Chirvase a împlinit zilele trecute 51 de ani.



“Cred în echilibrul dintre bine şi rău”
Un om cu multiple disponibilităţi, totdeauna inconfundabil în atitudine şi expresie, serios în tot ceea ce face, profund, profesionist, sigur de vocaţia sa. Cunoscutul cascador Marian Chirvase a împlinit zilele trecute 51 de ani.

“Un an în plus înseamnă şi bune, şi rele, şi fericire, şi necazuri”, spune cascadorul Marian Chirvase. “Se poate întîmpla orice într-un an. Eu, unul, sînt un optimist incurabil şi cred că lucrurile se pot remedia şi trăiesc mereu cu speranţa de mai bine. Cred în acel echilibru dintre bine şi rău. Cred că depinde totul de şansa fiecăruia, un an îţi poate schimba viaţa mai mult sau mai puţin. Cea mai mare bucurie a mea este că nu am trecut prin viaţă cum trece gîsca prin apă. Îmi închipui că am făcut ceva şi că rămîne ceva în urma mea. Sînt fericit că, indiferent de greutăţile pe care le-am întîmpinat, am reuşit să-mi cresc copiii, să le dau o educaţie bună. Mă deranjează foarte tare agresivitatea verbală de pe stradă. Nu cred că limba română se rezumă la înjurături. Cred că sînt lucruri care nu-şi au rostul nici pe stradă, nici în alt loc. Avem legi, dar nu sînt puse în aplicare, din păcate. Mă mai înfurie nesimţirea şi minciuna. Sînt două lucruri pe care nu le pot accepta. Cred foarte mult în disciplină. Asta nu înseamnă că nu rîd. Mă face să rîd orice, în general sînt un om vesel, bine dispus, care vede mereu jumătatea plină a paharului. Cei care îmi sînt aproape ştiu că îi fac mereu să rîdă şi am sentimentul că orice zi în care nu ai rîs este o zi pierdută. Mi-e greu să mă definesc ca persoană. Mă definesc cei din jurul meu. Celebritatea are şi ea preţul ei. Ore întregi stăteam de vorbă cu cei care mă opreau pe stradă. Plecam să iau pîine şi veneam acasă abia seara. Am fost deschis şi am fugit mereu de falsitate. Am colaborat cu cei mai mari regizori şi actori români, dar mi-a rămas la suflet perioada petrecută la «Noi, cei din linia întîi», la «Ciuleandra», filme care au făcut istorie. Sergiu Nicolaescu este un nume şi tot ce a făcut cred că este artă. Am lucrat atît la filme româneşti, cît şi la filme franţuzeşti şi americane. Am fost cascador coordonator.

Nu am avut o zi de naştere specială. Marea majoritate a cascadorilor sînt născuţi sub semnul Gemenilor, chiar Tudorel Stavru şi Aurel Gruşevschi erau în Gemeni. Ţin minte că într-un an am sărbătorit ziua mea, de pe 6 iunie, cu Viorel Plăviţiu, născut pe 5 iunie, şi Nelu Crăciun, pe 7 iunie, la Melody Bar, la mare. Era şi Aurelian Andreescu şi soţia, şi a fost ceva superb, special.

Am pregătite două cascade de mai mult timp şi în vara aceasta vreau să le aduc în faţa publicului. Sînt cascade pe care nu le-a mai făcut nimeni. Una va fi în Bucureşti, cealaltă probabil pe litoral”.
Maniere
“Merg des în Occident, mă încîntă să văd maşini noi, scumpe. Aş propune celor care le vînd să ofere o dată cu maşina şi un cod al bunelor maniere.
Sînt mulţi care au maşini bune, dar comportamentul lor lasă de dorit”

Marian Chirvase - cascador

×
Subiecte în articol: calendar cred sînt