x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astazi e ziua ta... Marius Florea Vizante

Astazi e ziua ta... Marius Florea Vizante

de Violeta Cristea    |    Ramona Vintila    |    12 Aug 2006   •   00:00
Astazi e ziua ta... Marius Florea Vizante

A reusit sa castige aprecierea publicului prin rolurile pe care le-a interpretat in teatru sau film. Zilele acestea filmeaza pentru superproductia lui Nae Caranfil "Restul e tacere". Actorul Marius Florea Vizante implineste astazi 34 de ani.

"La filmari, fiecare zi e o ora de curs"

A reusit sa castige aprecierea publicului prin rolurile pe care le-a interpretat in teatru sau film. Zilele acestea filmeaza pentru superproductia lui Nae Caranfil "Restul e tacere". Actorul Marius Florea Vizante implineste astazi 34 de ani.

Jurnalul National: Ce faci in aceasta perioada?
Marius Vizante: Filmez de dimineata pana seara. Intre timp mi-am cumparat si un apartament, ma mai duc la doctor cu sotia pentru ca e insarcinata... Sunt foarte ocupat.

Cum e sa lucrezi cu Nae Caranfil?
E foarte bine, foarte placut, pentru ca e un film de autor si el stie foarte bine ce are de facut, drept pentru care iti da si tie siguranta ca actor, stie ce si cum sa ceara. In ceea ce ma priveste este destul de usor pentru ca il inteleg, ne-am inteles de prima oara cand ne-am vazut.

A trebuit sa participi la un casting?
In momentul in care era vorba sa se faca filmul asta, acum 12 ani, eu eram din start prima optiune a lui Nae. Facuseram deja impreuna "E pericoloso sporgersi" si el ma placuse si a rescris scenariul gandindu-se ca eu am sa joc rolul. Numai ca, intre timp au trecut 12 ani. Asa incat acum am dat probe mai abitir ca atunci. A trebuit sa fac mici sacrificii, cum ar fi sa slabesc vreo 7 kilograme, sa nu ma expun la soare, sa ma dau cu tot felul de creme. Nu mi-am intrat chiar usor in rol. Sa joci un pusti de 19 ani cand tu ai 34 nu e chiar asa usor.

E o provocare pentru tine?
Fara indoiala! Este primul meu rol principal de film. Nu am mai avut roluri principale decat in teatru. Diferenta intre teatru si film este enorma pentru ca in teatru iti poti doza personajul. Practic, se intampla oarecum in timp real pe scena si atunci poti intr-un fel sa stapanesti energia si sa ti-o dozezi in asa fel incat sa ai rezultatul final. Pe cand la film, azi tragi o scena de la inceputul filmului, maine o scena de la sfarsit si e cu atat mai greu sa pastrezi linia personajului.

Unde te simti ca pestele in apa? Pe scena de teatru sau pe platoul de filmare?
Imi plac amandoua la fel de mult, dar evident ca am un pic mai multa siguranta la teatru pentru ca am mai mult exercitiu, mult mai multa experienta. Asta nu inseamna ca nu invat pe zi ce trece pentru film. Fiecare zi este o ora de curs.

Care sunt visurile tale la 34 de ani?
Imi doresc o cariera internationala. Sper ca acest film sa fie primul pas.

Ce iti doresti acum, la ceas aniversar?
Cea mai mare dorinta este ca la sfarsitul lui decembrie sau anul viitor sa vina copilul pe lume sanatos. Si pe noi sa ne tina in putere sa-l crestem.

DESTAINUIRE
"In momentul in care era vorba sa se faca filmul asta, acum 12 ani, eu eram din start prima optiune a lui Nae. Facuseram deja impreuna «E pericoloso sporgersi» si el ma placuse si a rescris scenariul gandindu-se ca eu am sa joc rolul" - Marius Florea Vizante, actor
×
Subiecte în articol: calendar film