x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astăzi e ziua ta: Marius Ţeicu

Astăzi e ziua ta: Marius Ţeicu

de Ramona Vintila    |    09 Mai 2011   •   19:26
Astăzi e ziua ta: Marius Ţeicu
Sursa foto: Victor Stroe/Jurnalul Naţional

164542-vs-marius-teicu-7a0w6557.jpgUnul dintre simbolurile muzicii uşoare româneşti, compozitorul, interpretul şi profesorul Marius Ţeicu a împlinit ieri 66 de ani. Îi urăm „La mulţi ani!”.

„Din spectacol în spectacol, din imprimare în imprimare şi din compoziţie în compoziţie, nu mi-am dat seama când a trecut timpul. Şi iată-mă la 66 de ani! Sunt profesor la Facultatea de Teatru din cadrul Universităţii Spiru Haret, mă ocup şi de nişte copii între 7 şi 13 ani cărora le scriu compoziţii pentru festiva­lurile naţionale şi internaţionale. Mă pregătesc să scriu un musical, mă bucur de succesul musicalului «O premieră furtunoasă», un spectacol foarte bun care îi are în rolurile principale pe Valentin Teodosiu şi Adriana Trandafir. Altfel, sunt bunic de două ori, am un nepoţel de 4 ani, Andrei, şi o nepoţică de 1 an, Casandra. Caut să îmbin armonios îndatoririle pe care le mai am.

Cred că la România nu trebuie schimbat nimic, poate la anumiţi oameni din ea, la cei care răspund de destinele noastre. Ar trebui avută mai multă grijă pentru ţara asta şi pentru oamenii care trăiesc în ea, pentru că oamenii nu au nici o vină pentru ceea ce se întâmplă acum.

Sunt un familist convins şi cred că este foarte important echilibrul pe care ţi-l dă familia. Asta m-a ajutat foarte mult şi am avut un cadru pro­pice pentru creaţie. Cele peste 500 de piese care circulă prin radiouri, CD-uri şi aşa mai departe cred că sunt suficiente ca să mă simt fericit că am ales această meserie. Şi mai ales ceea ce-mi spun oamenii pe stradă.

Îmi pare rău că nu am mai făcut un show la televiziune, pentru că avem actori care cântă bine, cântăreţi care pot face actorie, astfel încât orice subiect putea fi abordat. Şi pentru că este nevoie de muncă mai serioasă şi mai îndelungată nu se face.

Aş da un sfat tinerilor care vor să ia calea muzicii uşoare în România – să nu uite că pe lângă talentul cu care au fost înzestraţi trebuie să înveţe continuu. Nu poţi să faci performanţă fără să înveţi. Pregătirea contează foarte mult, lucru de care foarte mulţi au uitat sau nu l-au ştiut niciodată.

La început de an de viaţă îmi doresc sănătate atât pentru mine, cât şi pentru familia mea şi să trăim într-un climat liniştit.”

×