x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astăzi e ziua ta, Mihai Gâdea

Astăzi e ziua ta, Mihai Gâdea

de Ramona Vintila    |    10 Ian 2014   •   00:05
Astăzi e ziua ta, Mihai Gâdea

Unul dintre cei mai cunoscuţi şi mai apreciaţi jurnalişti, directorul Antenei 3, Mihai Gâdea împlineşte astăzi 37 de ani. Jurnalul Naţional îi urează “La mulţi ani!”

E impresionant cum românii găsesc mereu resurse să îşi ajute semenii
“Pentru a fi liber nu e suficient să te eliberezi din lanţuri, trebuie să lupţi şi pentru libertatea altora”
“Am început 2014 cu gândul la lucrurile bune de anul trecut. Antena 3 a încheiat 2013 puternică, cu un avans considerabil în faţa celorlalte posturi de ştiri, am fost apreciaţi cu premii naţionale şi internaţionale importante, am organizat evenimente de amploare, ne-am implicat în campanii sociale. Toate astea ne obligă pentru 2014, dar avem capacitatea, resursele şi forţa pentru mai mult şi mai bine, deci exact asta vom face.
România de azi? E divizată, dar în curs de revenire, cred eu. Pentru că în ciuda tuturor lucrurilor care ne despart, e impresionant cum românii găsesc mereu resurse, şi emoţionale şi financiare, să îşi ajute semenii, iar asta nu mi se pare puţin. Poate nu suntem conştienţi de faptul că e un privilegiu să putem salva oameni din situaţii limită, dar nu cred că există multe bucurii mai mari şi îmi doresc să nu uităm să trăim aşa, făcând gesturi pentru ceilalţi.
La 37 de ani, privind în urmă, sunt un pic nostalgic, amintindu-mi-o pe fetiţa mea, Karina, micuţă. Tot la 37 de ani, privind înainte, ca tată al unei fete frumoase şi cu personalitate, pot spune că se anunţă zile... interesante.
Uite, îmi cereai câteva cuvinte pentru cei care mă apreciază şi cei care nu. Mi-aş dori să nu o dezamăgesc pe ea, pe cei din familia mea, prietenii, care sunt foarte importanţi în viaţa mea, pe telespectatori (sunt nopţi când nu dorm gândindu-mă la emisiunea care urmează şi mai ales la cei care o vor vedea...) Sunt preocupat, deci, să trec prin filtru propriu informaţii, evenimente, oameni, să ies în zona de confort, să fiu critic cu mine. Dar ăsta e un exerciţiu intim. Dincolo de el, îmi e limpede că nu pot fi pe placul tuturor şi nici nu îmi doresc asta.
Nelson Mandela spunea că pentru a fi liber nu e suficient să te eliberezi din lanţuri, trebuie să lupţi şi pentru libertatea altora. Asta am făcut în ultimii ani şi am să o fac cât este nevoie. Dacă această lupta îi deranjează pe cei care au sădit ura în inimile oamenilor, e problema lor. Pentru că tot Mandela spunea că aşa cum oamenii au fost învăţaţi să urască, tot aşa oamenii pot să fie învăţaţi şi să iubească.”



×
Subiecte în articol: mihai gâdea