x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astăzi e ziua ta: Monica Davidescu

Astăzi e ziua ta: Monica Davidescu

06 Aug 2014   •   18:10
Astăzi e ziua ta: Monica Davidescu
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images
“Sunt mândră că am jucat alături de actori mari”
“Fiecare meserie are farmecul său”
Născută la Câmpina în urmă cu 42 de ani, Monica Davidescu este una dintre cele mai admirate actriţe din ţara noastră. A absolvit Facultatea de Artă Teatrală şi Cinematografică, secţia actorie, la clasa profesorului Grigore Gonta. Înainte de a fi actriţă a fost învăţătoare, dansatoare şi model şi consideră că fiecare etapă din viaţă a avut rolul său.

“Fiecare meserie pe care am practicat-o a avut părţile ei speciale şi pot spune că fiecare meserie are farmecul său. Am avut mari satisfacţii ca învăţătoare datorită progresului pe care l-au făcut copiii atunci când au fost în grija mea. Ca model ai parte de o atracţie a lumii din faţa reflectoarelor, iar ca dansatoare nu am făcut altceva decât să îmi întregesc cunoştinţele şi trebuie să recunosc că am făcut paşi uriaşi în cariera mea prin faptul că am reuşit să transmit ceva prin mişcările de pe scenă. Faptul că am fost model şi dansatoare m-au ajutat să fiu mai bună ca actriţă”, mărturiseşte acum Monica Davidescu. 

Ziua de naştere şi-o va petrece la Mangalia, împreună cu fiica sa. “Nu fac nimic special. Sunt în vacanţă cu fiica mea, la Mangalia. Din păcate, soţul meu este la Bucureşti, ocupat cu câteva filmări”.

Deşi este o femeie admirabilă, are mai multe roluri în piesele de teatru decât în filme. “Am jucat în prea puţine filme ca să spun care mi-a plăcut cel mai mult. Cred că publicul este cel care trebuie să spună acest lucru. Sunt mândră că am jucat alături de actori mari, alături de oameni de la care am avut ce învăţa, am jucat alături de oameni pe care îi respect foarte mult”.

De câţiva ani, Monica Davidescu a ales să folosească o alimentaţie sănătoasă. “M-am hotărât să mănânc doar peste, brânzeturi, fructe şi legume. Sunt fişo-lacto-vegetariană. Am făcut această alegere după ce am adunat o sumă de informaţii şi am constatat că o astfel de alimentaţie mi se potriveşte perfect. Fac şi foarte mult sport, la fel ca soţul meu, Aurelian Temişan, pentru care fotbalul este esenţial”.


×
Subiecte în articol: monica davidescu