x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astazi e ziua ta ... Stefan Hrusca

Astazi e ziua ta ... Stefan Hrusca

de Violeta Cristea    |    Ramona Vintila    |    08 Dec 2006   •   00:00
Astazi e ziua ta ... Stefan Hrusca

Veritabil mesager al Craciunului, canta de atatia ani aceleasi colinde, fara ca oamenii sa se sature. Si anul acesta isi serbeaza ziua de nastere aici, in Romania, desi traieste cu sotia si cei doi copii in Canada. Astazi, indragitul Stefan Hrusca implineste 49 de ani.

Veritabil mesager al Craciunului, canta de atatia ani aceleasi colinde, fara ca oamenii sa se sature. Si anul acesta isi serbeaza ziua de nastere aici, in Romania, desi traieste cu sotia si cei doi copii in Canada. Astazi, indragitul Stefan Hrusca implineste 49 de ani.

"Viata intreaga este o scena"


"Anul acesta a fost cu multe peripetii, pentru ca m-am mutat cu casa dintr-un loc in altul, in Canada, acolo unde lucrez. De Sfantul Nicolae am participat la aprinderea pomului de Craciun pe care Primaria din Brasov l-a aprins in Piata Sfatului si am avut un concert acolo. Pana la data de 18 decembrie, cand voi pleca spre Canada, voi avea cateva concerte in tara. La 17 decembrie ii invit pe toti bucurestenii sa se adune in fata Teatrului National, pentru ca voi concerta acolo. Este un spectacol pe care il pregatesc de ceva timp pentru publicul bucurestean. Sper ca acea colectie pe care am adunat-o pana acum, si sper sa o imbogatesc an de an, sa aduca un pic de sarbatoare, in perioada Craciunului, in casa fiecarui roman. Muncesc cu mare responsabilitate si placere, pentru ca zona din care ma trag, Maramuresul, m-a inzestrat cu acest simt al colindului si al cantecului strabun. Cred ca este cea mai mare realizare a mea de pana acum, fara sa las deoparte cealalta creatie la care ma reintorc, folkul.

Destinul meu este ca o stea care arde firesc, de la aparitie pana la stingere. Pot sa spun ca este un destin al unui om obisnuit, un destin al unui om care se zbate sa lase o dara de lumina in urma lui. Toate albumele mele le consider o izbanda. Apoi este familia mea, care ma bucura si care m-a implinit definitiv. Spectacolele pe care le-am tinut in tara si la romanii de pretutindeni, publicul care iti da speranta si continuitatea in tot ceea ce faci este cel pe care trebuie sa-l multumesc si cel pe care il salut de fiecare data cu toata bucuria mea. Sunt un om care nu are neimpliniri, ci doar reusite. Muzica, pentru mine, este un mod de a trai, este spatiul in care ma simt cel mai lejer si cel mai firesc. Daca nu plecam cu acel tren spre Bucuresti, unde trebuia sa inregistrez niste cantece, in toamna lui ’81, s-ar putea sa fi ramas invatator si la aceasta ora in Maramures. Daca nu reuseam sa fiu descoperit si lansat de Paunescu, tot de muzica m-as fi apucat. Poate nu as fi reusit asa de repede, dar cu siguranta tot asta as fi facut.

Regret anii de cenaclu «Flacara», pentru ca au fost cei mai frumosi ani de scena ai mei. Imi pare rau ca generatia de azi nu poate sa guste cateva din acele momente. Mi-am dorit sa urc pe scena, si am reusit. Sunt pe scena tot timpul. De altfel, viata intreaga este o scena. Am reusit sa-mi ating toate gandurile si toate visele pe care le-am avut."
TRASEU
"Destinul meu este ca o stea care arde firesc, de la aparitie pana la stingere. Pot sa spun ca este un destin al unui om obisnuit, un destin al unui om care se zbate sa lase o dara de lumina in urma lui"
  • Stefan Hrusca, cantautor
  • ×
    Subiecte în articol: calendar