x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astăzi este ziua ta, Cristina Popescu

Astăzi este ziua ta, Cristina Popescu

05 Dec 2013   •   00:10
Astăzi este ziua ta, Cristina Popescu
Sursa foto: IOANA CHIRITA

Cristina Popescu, director general Romfilatelia, împlineşte astăzi 52 de ani. Jurnalul Naţional îi urează “La mulţi ani!”

“Drumul până la succes este foarte greu. Dar când eşti femeie, drumul este şi mai greu”
Născută în Bucureşti, sărbătorita noastră a studiat Ştiinţele Juridice la Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Bucureşti. De asemenea, a urmat studii post-universitare de drept privat şi are o vastă experienţă în domeniul organizării evenimentelor, a reuniunilor internaţionale si a diplomaţiei publice. A fost director de Marketing în cadrul World Trade Center Bucureşti, detaşat al Misiunii Permanente a României pe lângă Naţiunile Unite la Geneva, Elveţia, expert în cadrul Secretariatului Executiv al Summit-ului mondial privind Societatea Informaţională, Uniunea Internaţională a Telecomunicaţiilor, i-a fost conferit Ordinul Naţional “Serviciul Credincios” în grad de Cavaler. Este coautoare a cărţii Marcă şi ideologie – Filatelia în perioada 1945-1989, lansată la 22 noiembrie 2013, în cadrul celei de-a 20-a ediţii a Târgului Internaţional GAUDEAMUS - Carte de învăţătură 2013.

“Atunci când îţi propui să ajungi undeva, drumul până la succes este foarte greu. Dar când eşti femeie, drumul este şi mai greu. Şi oricine ar spune altceva, îl provoc să fie femeie, măcar o zi! Iar dacă piedicile obiective sunt multe, cei care vor să eşuezi sunt şi mai mulţi. Dar, în aceste condiţii, am considerat mereu că lupta cu mine însămi, autoprovocarea, sunt, practic, o... vocaţie, iar imposibilitatea de a mă complace în banal – o misiune. Să îţi înfrângi adversităţile dinlăuntru şi din afară, să lupţi simultan cu tine şi cu alţii, e un exerciţiu pe care am reuşit să-l stăpânesc şi pe care îl recomand tuturor. Dacă reuşeşti să te educi şi să te autodisciplinezi, poţi să faci orice. Cred că de aici pleacă totul.”, ne povestea directorul general Romfilatelia.


×