x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astăzi este ziua ta, Eugen Baboi

Astăzi este ziua ta, Eugen Baboi

de Ramona Vintila    |    30 Apr 2014   •   01:01
Astăzi este ziua ta, Eugen Baboi

Este fără doar şi poate unul din fiii rătăcitori ai folk-ului. Jumătatea trupei Poesis, Eugen Baboi împlineşte astăzi 54 de ani. Jurnalul Naţional îi urează “La mulţi ani!”

“Muzica pop a obişnuit să fie un pariu cu tine însuţi. Acum muzica e un pariu cu banca”
A cântat folk dinainte ca folkul să fi fost cool
 “O să mă prezint mai întâi: sunt Eugen Baboi şi câţiva din cei care citesc rândurile astea or să facă legătura între mine şi POESIS şi prietenul meu Marius Baţu. Vreo doi dintre ei ar putea chiar să mimeze interes dacă ar şti că pot să-i vad. Nu pot, pentru că sunt acasă, la 8.717 km de Bucureşti – de la Google citire, pentru dependenţii de trivia.
Am cântat folk dinainte ca folkul să fi fost cool şi mult (prea mult) după ce n-a mai fost. Oricum, un nou album POESIS e în lucru şi o să fie gata anul viitor. Lucrând la el, suntem încurajaţi, eu şi Marius, nu de situaţia muzicii din România, ci de faptul că în zona muzicală anglo-saxonă folkul este cea mai inovativă mişcare, atât ca formă şi conţinut, cât şi ca ambalaj sonic. Daţi o tură pe la NPR, dacă nu mă credeţi. E o idee a mea mai veche că Internetul poate fi folosit şi separat de Facebook. Mă bucur că folkul românesc, aşa cum e, atât cât mai e, are încă fani în România.
Muzica pop a obişnuit să fie un pariu cu tine însuţi (pariul era: câte fete poţi să agăţi în medie orară). Acum muzica e un pariu cu banca. Asta este diferenţa cea mare. Asta şi faptul că muzica era mai bună înainte.
Nu-mi place muzica din România. Nu-mi plac Europopul şi electroversiunile lui dansante autohtone, iar bancurile pe note pur şi simplu nu sunt cool. Şi nesuferita repetiţie ad nauseam (n.r. – greaţă, stare de rău) pe radio a unor producţii muzicale atât de prăfuite şi de previzibile! Apoi, nu găsesc cuvinte blânde pentru o grămadă de vedete dâmboviţene. Nu e o crimă să încerce. Dar e o crimă să creadă că e uşor.
La mulţi ani tuturor!”

×
Subiecte în articol: Eugen Baboi