x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Ce trebuie să facă fiecare creştin de Sfântul Ioan

Ce trebuie să facă fiecare creştin de Sfântul Ioan

07 Ian 2014   •   00:08
Ce trebuie să facă fiecare creştin de Sfântul Ioan

SFANTUL ION: Aproape două milioane de români poartă numele Sfântului Ioan și își sărbătoresc ziua onomastică luni de Soborul Sf. Proroc Ioan Botezătorul și Înaintemergătorul Domnului.

SFANTUL ION: Potrivit statisticilor Direcției pentru Evidența Persoanelor și Administrarea Bazelor de Date din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, 1.957.468 de cetățeni români, dintre care 1.429.887 bărbați și 527.581 femei, poartă numele Sfântului Ioan Botezătorul.

Sfântul a fost vărul după trup al Mântuitorului, născut în chip minunat din Elisaveta şi Zaharia, pe când aceştia nu mai sperau că vor avea copii, fiind prea bătrâni. A tresăltat în pântecele mamei sale, atunci când aceasta s-a întâlnit cu Fecioara Maria care-L purta pe Iisus.

A dus o viaţă sfântă şi s-a retras în pustie postind şi rugându-se. Oamenii veneau la el pentru a-i cere sfatul, iar Sfântul Ioan le spunea să se pocăiască, îi îndruma să ducă o viaţă curată şi-i boteza pentru iertarea păcatelor. Nu dădea nimănui să facă mai mult decât poate: vameşilor, care nu erau iubiţi pentru că luau mită şi erau în slujba romanilor, le spunea doar să fie corecţi. Tot aşa, ostaşilor le spunea să se mulţumească cu leafa lor.

Descoperă tradiţiile şi obiceiurile cu ocazia celebrării Sfântului Ioan pe RomâniaTV.NET

×