x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar De ziua ta! Aurelian Temişan împlineşte 45 de ani

De ziua ta! Aurelian Temişan împlineşte 45 de ani

03 Iun 2017   •   07:10
De ziua ta! Aurelian Temişan împlineşte 45 de ani

Aurelian Temişan s-a născut la 3 iunie 1972, la Craiova. În copilărie a fost pasionat de sport, practicând handbal şi box, dar mai târziu a ales să înceapă o carieră muzicală. A debutat în 1989, la Festivalul de la Mamaia, când încă era elev de liceu. A început să colaboreze cu unii dintre cei mai cunoscuţi compozitori români, din repertoriul său amintind: "Poveste din vest" (George Natsis), "Eu nu mai sunt cel de ieri" (Cornel Fugaru), "Cine oare" (Viorel Gavrilă).

O colaborare de lungă durată a avut cu compozitorul Dragoş Docan, care i-a încredinţat multe melodii: "Nu, nu, nu", "Fortăreaţa", "Vai, ce bună-i fata asta", "Dulce amăgire", "Lumea tace", "Când mă uit la ea", "De 1000 de ori", "Copilăria mea" (pe versurile lui Adrian Păunescu), "Încrederea" (duet cu Monica Anghel), "Încearcă să crezi", "Vinovat". Din discografia lui Aurelian Temişan amintim: "Nu, nu, nu" (1997), "Fortăreaţa" (1999), "Dulce amăgire" (2000), semnate tot de compozitorul Dragoş Docan.

A făcut show alături de colegii săi Adrian Enache şi Daniel Iordăchioaie ani la rând, în multe spectacole şi în emisiuni de televiziune. A jucat în filmul "A doua cădere a Constantinopolului" (1994) şi în muzicalul "Chicago", pe scena Teatrului Naţional din Bucureşti. S-a implicat, alături de Marius Moga şi de Smiley, într-o colaborare în calitate de producător.

În 2003, a participat la concursul Eurovision cu două melodii. De câţiva ani colaborează cu televiziunea, fiind jurat în emisiunea "Te cunosc de undeva". În 2016, a lansat videoclipul piesei "Când nu eşti a mea", la care a colaborat cu Ralflo. În martie 2017, a susţinut un concert la Teatrul Naţional Bucureşti, în care i-a avut invitaţi pe Smiley, pe Cornel Ilie (Vunk) şi pe Gabriel Cotabiţă. Face parte din Naţionala Artiştilor Fotbalişti din România. www.agerpres.ro

×
Subiecte în articol: aurelian temisan