x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar De ziua ta!  Regizorul de teatru Cristian Hadji-Culea împlineşte 65 de ani

De ziua ta!  Regizorul de teatru Cristian Hadji-Culea împlineşte 65 de ani

13 Mar 2017   •   00:50
De ziua ta!  Regizorul de teatru Cristian Hadji-Culea împlineşte 65 de ani

Regizorul de teatru Cristian Hadji-Culea s-a născut la 13 martie 1952, în Bucureşti. A absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti. Este profesor la catedra de regie teatru a Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică 'I.L. Caragiale' din Bucureşti. A fost mai mulţi ani regizor artistic la Teatrul Naţional din Iaşi şi la Teatrul Mic din Bucureşti.

Între 1998 şi 2002 a fost preşedinte-director general al Televiziunii Române. Din 2006 este directorul Teatrului Naţional "Vasile Alecsandri" din Iaşi. A montat spectacole la Teatrul Naţional Iaşi, Teatrul Mic, Teatrul Giuleşti, Teatrul Bulandra, Teatrul Naţional Craiova, Teatrul Naţional Cluj, Teatrul Naţional Târgu Mureş, Teatrul German din Timişoara, Teatrul de Nord Satu Mare, Teatrul Alexandru Davilla Piteşti etc.

Dintre piesele recent regizate de Cristian Hadji-Culea, menţionăm: "Aceşti nebuni făţarnici" de Teodor Mazilu, "Zeul măcelului" de Yasmina Reza, "Un cuplu ciudat" de Neil Simon şi "Trei surori" de A.P. Cehov (2012). Mai recent, a semnat regia spectacolului "Colivia" ("Un fil a la patte" de Georges Feydeau), a cărui premieră a avut loc la 23 aprilie 2015 pe scena Teatrului Naţional ",Vasile Alecsandri"' din Iaşi.

Din 22 martie 2016, Cristian Hadji-Culea este membru titular al Consiliului de Administraţie al SRT, din partea ALDE. La 23 aprilie 2012 i-a fost acordat, în cadrul Galei Premiilor UNITER, un premiu pentru întreaga activitate. La 14 octombrie 2012, în cadrul galei", "Seara Valorilor", organizată de Primăria Iaşi cu prilejul Sărbătorilor Iaşiului 2012, lui Cristian Hadji-Culea i-a fost acordată Diploma de Excelenţă în domeniul cultural-artistic. www.agerpres.ro

×
Subiecte în articol: cristian hadji-culea