x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Lumina Sfântă de la Ierusalim, adusă cu un avion la Bucureşti

Lumina Sfântă de la Ierusalim, adusă cu un avion la Bucureşti

de Luminita Ciobanu    |    14 Apr 2014   •   15:02
Lumina Sfântă de la Ierusalim, adusă cu un avion la Bucureşti

O delegaţie a Patriarhiei Române va aduce, cu un avion special, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, sâmbătă, 19 aprilie 2014, Lumina Sfântă de la Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim. Delegaţia este formată din Preasfinţitul Părinte Varlaam Ploieşteanul, Episcop vicar patriarhal, Preasfinţitul Părinte Varsanufie Prahoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor (coordonator), şi Preacuviosul Părinte Arhimandrit Paisie Teodorescu, Consilier patriarhal.

Protoieriile din Arhiepiscopia Bucureştilor şi alte eparhii ale Patriarhiei Române din sudul ţării sunt invitate să trimită delegaţi la Aeroportul Internaţional Henri Coandă (salonul oficial) în seara de 19 aprilie 2014, în jurul orelor 19:00, pentru a primi Lumina Sfântă şi a o oferi preoţilor şi credincioşilor. De la Aeroportul Internaţional “Henri Coandă”, Lumina Sfântă de la Ierusalim va fi dusă cu trei avioane de mici dimensiuni la Suceava, Satu-Mare (cu escală în municipiul Cluj-Napoca) şi Timişoara pentru clerul şi credincioşii ortodocşi din restul ţării.
Preafericitul Părinte Patriarh Daniel va oferi Sfânta Lumină, la slujba de Înviere, atât clerului şi credincioşilor prezenţi la Catedrala patriarhală.


×