x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Mihai Eminescu omagiat cu o emisune de mărci poştale specială

Mihai Eminescu omagiat cu o emisune de mărci poştale specială

de Carmen Anghel    |    13 Ian 2014   •   14:18
Mihai Eminescu omagiat cu o emisune de mărci poştale specială

Prima emisiune de mărci poştale a anului 2014 marchează Ziua Culturii Naţionale, sărbătorită în data de 15 ianuarie, şi este dedicată marelui poet naţional, intitulându-se Mihai Eminescu - “Luceafărul poeziei româneşti”, informează Romfilatelia.

Considerat simbol naţional, Mihai Eminescu a fost, este şi va rămâne cu siguranţă un geniu al literaturii poetice “cu totul deosebit în felul său, om al timpului modern, deocamdată blazat în cuget, iubitor de antiteze cam exagerate...dar în fine poet, poet în toată puterea cuvântului...”. (Titu Maiorescu, 15 mai 1871).

Timbrul emisiunii, având valoarea nominală de 9,10 lei, reproduce imaginea unui portret al poetului Mihai Eminescu aflat în galeria de tablouri a Academiei Române. Alături de acesta emisiunea mai conţine şi un plic prima zi, iar ca forme de machetare au fost folosite coala de 32 de timbre, minicoala de 6 timbre + 3 viniete, blocul de 4 timbre + 4 viniete şi coliţa dantelată.
Produsul special al emisiunii îl reprezintă albumul filatelic, realizat într-un tiraj de 360 exemplare şi echipat cu blocul de 4 timbre şi 4 viniete, având aplicată pe manşetă ştampila prima zi a emisiunii şi semnătura olografă a lui Mihai Eminescu în folio aur şi cu plicul prima zi al emisiunii cu ştampila prima zi aplicată în clar în folio aur. Ambele produse sunt numerotate cu negru de la 001 la 360.

Începând cu ziua de miercuri, 15 ianuarie 2014, emisiunea de mărci poştale Ziua Culturii Naţionale: Mihai Eminescu – “Luceafărul poeziei româneşti” va putea fi achiziţionată de la toate magazinele Romfilatelia din Bucureşti şi din ţară, mai informează Romfilatelia.



×