x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Oamenii zilei - Olimpicii români, medaliaţi la Moscova

Oamenii zilei - Olimpicii români, medaliaţi la Moscova

12 Iun 2014   •   08:31
Oamenii zilei - Olimpicii români, medaliaţi la Moscova

Premierul Victor Ponta a premiat miercuri echipa României participantă la a 48-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Chimie “D.I. Mendeleev”, care s-a desfăşurat la Moscova.
Elevii români au obţinut cinci medalii de aur, o medalie de argint, o medalie de bronz şi locul I pe echipe la cea de-a 48-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Chimie, desfăşurată în perioada 11-17 mai, la Moscova.
Rezultatul este cel mai bun din istoria participărilor româneşti la această competiţie, în urma căruia România a ocupat primul loc pe echipe. România a surclasat ţara gazdă, Federaţia Rusă, care a obţinut doar trei medalii de aur din cele 10 posibile.
La ediţia din acest an a Olimpiadei Internaţionale de Chimie au participat 105 elevi din 16 ţări. Concursul a presupus parcurgerea a trei probe, timp de cinci ore, dintre care două probe teoretice şi una practico-experimentală, toate cu un grad de complexitate extrem de ridicat.
“Vă mulţumesc că mi-aţi dat ocazia să mă ţin de cuvânt şi să îi premiez pe olimpicii la chimie. Cât mai mulţi olimpici avem, cât mai multe premii dăm”, a afirmat Ponta în cadrul ceremoniei organizate la Palatul Victoria.
“Felicitări elevilor care au câştigat Olimpiada Internaţională de Chimie. Am dublat premiile pe care legea le prevede pentru ei.
Îi felicităm, premiem şi încurajăm pe cei cu rezultate deosebite şi încercăm, prin toate proiectele şi bursele pe care le acordăm din fonduri naţionale sau structurale, să îi convingem să rămână în România”, a afirmat premierul Victor Ponta. În funcţie de medaliile obţinute, premiile au variat între 5.000 şi 8.800 de lei. Pentru meritele lor deosebite, Jurnalul Naţional îi declară pe elevii olimpici “Oamenii Zilei”.

×