x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Omul zilei - Alina Cojocaru

Omul zilei - Alina Cojocaru

04 Dec 2013   •   00:46
Omul zilei - Alina Cojocaru
Sursa foto: Charlotte MacMillan
Balerină
Unul dintre cele mai vechi şi importante balete din lume, “La Sylphide”, este pus în scenă pentru prima dată în România la început de decembrie, la Opera Naţională Bucureşti. Evenimentul deschide de asemenea seria invitaţilor de talie mondială ai acestei stagiuni, instituţia aducând în
faţa publicului din România nume consacrate ale baletului mondial: Johan Kobborg, aflat la Bucureşti în calitate de coregraf invitat, precum şi prim-soliştii de renume internaţional Alina Cojocaru şi Steven McRae.
Astfel, sâmbătă, 7 decembrie, de la ora 19:00, coregraful Johan Kobborg prezintă la Opera Naţională Bucureşti baletul “La Sylphide”, avându-i ca invitaţi în rolurile principale pe celebra prim-solistă Alina Cojocaru, desemnată “Balerina Deceniului” (Moscova, 2010), şi pe prim-solistul Baletului Regal din Londra Steven McRae, câştigător al Premiului “Dancing Times” la categoria “Cel mai bun dansator” la National Dance Award (Marea Britanie, 2011).
Din septembrie 2013, Alina Cojocaru face parte din echipa de la English National Ballet, după 13 ani petrecuţi la Royal Ballet. Ca prim-balerină a English National Ballet (ENB), Alina Cojocaru continuă să danseze ca invitat al mai multor companii mondiale şi este un oaspete frecvent al Hamburg Ballet şi al American Ballet Theatre.

×
Subiecte în articol: alina cojocaru