x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Omul zilei - Antonio Lobo Antunes

Omul zilei - Antonio Lobo Antunes

de Sebastian S. Eduard    |    08 Oct 2014   •   00:23
Omul zilei - Antonio Lobo Antunes
scriitor
Festivalul de Carte Transilvania, aflat la a doua sa ediţie, devenit în acest an o manifestare internaţional, găzduieşte începând de ieri şi până în data de 12 octombrie, numeroase evenimente în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca.

Scriitorul portughez Antonio Lobo Antunes, nominalizat la Premiul Nobel pentru literatură în 2014, va lansa în premieră în cadrul festivalului ultima sa carte. Dealtfel, invitatul de onoare al festivalului, romancierul portughez Antonio Lobo Antunes, a participat luni la un eveniment organizat de Universitatea Babeş-Bolyai, în cadrul căruia i s-a decernat titlul de Doctor Honoris Causa.

Antonio Lobo Antunes face parte din generaţia de romancieri lansaţi după Revoluţia din 1974 şi este considerat cel mai valoros scriitor portughez contemporan. S-a născut la Lisabona în 1942 şi, deşi a dorit de mic să devină scriitor, a urmat, potrivit tradiţiei familiei, studii de medicină, devenind psihiatru. În timpul războiului colonial a fost locotenent, chirurg şi psihiatru în Angola, între 1970 şi 1973. Experienţa traumatizantă din acei ani va reveni adesea în proza sa.
Cu ocazia prezenţei sale în România, Jurnalul Naţional îl declară pe Antonio Lobo Antunes Omul Zilei.

×