x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Omul zilei - Constantin Pacea

Omul zilei - Constantin Pacea

de Sebastian S. Eduard    |    08 Apr 2014   •   00:47
Omul zilei -  Constantin Pacea
pictor
Pictorul Constantin Pacea, care nu a mai expus în ţară din 1981, se întoarce în România pentru o retrospectivă ce va fi vernisată, mâine, la Muzeul Naţional al Ţăranului Român. Expoziţia –  o retrospectivă a 150 de lucrări din perioada 1970-2013 – este deschisă în perioada 9 aprilie ­ 11 mai, la Sala Tancred Bănăţeanu. Mai bine de jumătate dintre operele expuse sunt inedite pentru publicul din România, întrucât au fost realizate în ultimii 15 ani.
“Sunt majoritatea uleiuri, dar şi mai multe caiete şi cărţi, realizate în tehnici mixte”, a declarat fiul marelui pictor Ion Pacea.
Născut în 1957 la Bucureşti, Constantin Pacea se iniţiază în pictură în atelierul tatălui său, pictorul Ion Pacea. Urmează cursurile Liceului de Arte Plastice “Nicolae Tonitza” şi ale Institutului de Arte Plastice “Nicolae Grigorescu” din Bucureşti. În 1981, organizează la Bucureşti o amplă expoziţie personală, iar în 1983 pleacă în Germania, invitat de Galeria Raphael din Frankfurt şi locuieşte la Dusseldorf, Koln şi Aachen.
În acest moment, Constantin Pacea trăieşte şi lucrează la Paris, Bucureşti şi Altea.
Jurnalul Naţional îl felicită pe artist pentru performanţă şi îl declară “Omul Zilei”.

×