x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Omul Zilei - Emil Boroghină

Omul Zilei - Emil Boroghină

de Maria Sârbu    |    23 Apr 2014   •   00:46
Omul Zilei - Emil Boroghină
Sursa foto: BOGDAN DANESCU/Mediafax
directorul Festivalului Shakespeare
La Craiova începe astăzi a IX-a ediţie a Festivalului Internaţional Shakespeare, manifestare teatrală de amploare iniţiată cu 20 de ani în urmă de Emil Boroghină, pe atunci directorul Naţionalului craiovean. Festivalul reuneşte montări pe texte shakespeariene de pe diferite continente, montări semnate de mari creatori.
Aşa cum spune Emil Boroghină, ediţia 2014 este prilejuită de împlinirea a 450 de ani de la naşterea lui Shakespeare şi se doreşte a fi unul dintre evenimentele importante care să determine obţinerea titlului “Craiova – Capitală culturală europeană” în 2021.

Concomitent cu deschiderea Festivalului, miercuri va fi dezvelită statuia lui Shakespeare, iar primul spectacol al ediţiei va fi “Mult zgomot pentru nimic”, în regia lui Max Webster, prezentat de Teatrul Globe din Londra – seculara scenă pentru care şi-a scris Shakespeare unele piese.

Tema actualei ediţii este “Shakespeare al tuturor”, înscriindu-se într-un ciclu început în 2012, când Festivalul s-a desfăşurat cu genericul “Lumea-ntreagă e o scenă şi toţi oamenii-s actorii”.

La ediţia următoare, în 2016, când se vor împlini 400 de ani de la moartea dramaturgului, Festivalul va avea tema “Shakespeare pentru eternitate”.

E un proiect ambiţios al lui Emil Boroghină, pe care el reuşeşte să-l materializeze, având sprijinul logistic al Teatrului Naţional “Marin Sorescu” şi sprijinul financiar (în cea mai mare parte) al Primăriei Craiova.
Iată motivul pentru care Jurnalul Naţional îl declară pe Emil Boroghină “Omul Zilei”.


×
Subiecte în articol: emil boroghina