x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Omul zilei - Gianina Cărbunariu

Omul zilei - Gianina Cărbunariu

de Sebastian S. Eduard    |    26 Mai 2014   •   00:07
Omul zilei - Gianina Cărbunariu
Sursa foto: MIRCEA ROSCA/AFP/Mediafax Foto
Dramaturg, regizor
Piesa de teatru “A Play About Love & Fascism” – “Dragoste & Fascism”, având-o drept coautoare pe Gianina Cărbunariu, a înregistrat săptămâna aceasta un mare succes de public la Festivalul Internaţional de Teatru din Istanbul.
Regizată de Yeşim Ozsoy Gulan, piesa a avut premiera în cadrul ediţiei 2014 a Istanbul Theatre Festival şi este o coproducţie a Fundaţiei pentru Artă şi Cultură Istanbul (IKSV) şi a companiei Galata Perform, realizată cu sprijinul Institutului Cervantes şi a ICR Istanbul.
Aceasta reprezintă rezultatul unei colaborări dintre patru dramaturgi de renume internaţional: Yeşim Ozsoy Gülan (Turcia), Gianina Cărbunariu (România), Linda McLean (Scoţia) şi Helena Tornero Figueres (Spania).
Invitată la premiera spectacolului montat în limba turcă cu subtitrare în engleză, Gianina Cărbunariu a explicat în cadrul sesiunii de discuţii cu autoarele de la finalul piesei cum a ajuns de la perspectiva globală a conceptului de fascism la microfascism, inspirându-se din poveştile celor din jur şi apoi din propria experienţă de viaţă, unicul criteriu de referinţă fiind onestitatea.
Jurnalul Naţional o felicită pe Gianina Cărbunariu pentru performanţă şi o declară “Omul Zilei”.

×