x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Omul zilei: Ion Caramitru

Omul zilei: Ion Caramitru

de Paul Rogojinaru    |    28 Mar 2012   •   21:00
Omul zilei: Ion Caramitru

De-a lungul vietii sale, Ion Caramitru a avut un traseu existential foarte interesant, imprevizibil, dar plin de substanta. In teatru a interpretat personaje de prim rang din piese de Shakespeare (“Hamlet', “Caesar', “Pericle', “Macbeth'), Gorki, Carlo Goldoni, Ustinov etc. In film a facut senzatie prin roluri magistral jucate in peliculele “Padurea spanzuratilor', “Marele singuratic', “Bietul Ioanide', “Stefan Luchian', “Portile albastre ale orasului' (memorabila scena cand joaca poker, castiga, acasa isi gaseste nevasta si amantul morti in dormitorul bombardat, ca apoi sa moara el insusi pe campul de lupta in timp ce se canta “Hai, hai, dihai, dihai').

A fost cel care a anuntat victoria Revolutiei din 1989 la televizor, a fost membru al Consiliului FSN, vicepresedinte al CPUN, Ministru al Culturii intre anii 1996-2000, presedinte al UNITER din anul 1990 si, din 2005, director al TNB. Insa drumul sau nu se opreste aici.

Astazi, pe Aleea Celebritatilor (Walk of Fame) din Capitala va straluci prima stea din acest an pentru marele artist Ion Caramitru. Si nu numai atat! La 20 de ani de la prima Gala UNITER, in calitate de fondator, actorul va primi o stea de aur oferita de o casa de bijuterii si i se va inmana, de catre Primaria Capitalei, “Placheta Bucurestiului', in semn de respect si de apreciere pentru intreaga activitate. Tot ca forma de respect, Jurnalul National acorda titlul de “Omul Zilei' cunoscutului actor Ion Caramitru.

×
Subiecte în articol: omul zilei