x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Omul zilei - Ionuţ Budişteanu

Omul zilei - Ionuţ Budişteanu

de Carmen Anghel    |    30 Mai 2013   •   00:20
Omul zilei -  Ionuţ Budişteanu
elevul-inventator
Ionuţ Budişteanu, câştigătorul celui mai important concurs de cercetare pentru elevii de liceu ­ International Science and Engineering Fair (ISEF), desfăşurat în Phoenix, SUA, la începutul lunii mai, va fi primul beneficiar al unei burse de 15.000 de euro acordate de Guvernul României pentru studenţii cu rezultate în cercetare, care au ales să rămână în ţară.
Ionuţ Budişteanu şi-a adjudecat locul I în concursul din Satele Unite pentru crearea unui model viabil de maşină low-cost fără şofer.
Realizarea lui excepţională se pare că a dat gândul cel bun guvernanţilor. Ieri s-a anunţat că, începând cu această toamnă, Guvernul României va acorda un număr de 50 de burse în valoare de 15.000 euro, pe o perioadă de doi ani, pentru studenţii cu rezultate deosebite în cercetare, care aleg să îşi continue activitatea la o universitate din România.
Ionuţ Budişteanu a fost premiat, ieri, de premierul Victor Ponta, din partea căruia a primit o diplomă şi aprecieri pentru faptul că a decis să rămână să studieze în România, în ciuda ofertelor primite de la universităţi din străinătate. Totodată, Ministerul Educaţiei l-a premiat pe elev cu suma de 12.000 lei, neimpozabili.
Pentru rezultatele sale excepţionale, pentru că a dovedit că şcoala românească are putere să creeze oameni deosebiţi, pentru că a muncit mult pentru a fi cel mai bun, Jurnalul Naţional îl declară pe Ionuţ Budişteanu “Omul Zilei”.

×
Subiecte în articol: ionut budisteanu