x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Omul zilei - Marcello Giordani

Omul zilei - Marcello Giordani

de Sebastian S. Eduard    |    18 Iun 2014   •   00:32
Omul zilei - Marcello Giordani
Tenor
Opera Naţională Bucureşti a propus publicului, aseară, un concert extraordinar susţinut de către tenorul Marcello Giordani, unul dintre cei mai mari cântăreţi ai lumii. În acest concert, alături de invitatul special, au cântat şi tineri solişti care s-au remarcat în masterclass-ul pe care Marcello Giordani l-a susţinut, timp de trei zile, la Opera bucureşteană, precum şi participanţi la Concursul Internaţional de Canto “Le Grand Prix de l’Opéra”, ediţia I, când maestrul a fost membru al juriului.
Recunoscut ca un artist extraordinar de versatil, Marcello Giordani are un repertoriu ce cuprinde o largă şi diversă paletă de roluri, acoperind de la eroii bel canto-ului din operele lui Donizetti şi Bellini până la cele mai dramatice partituri ale lui Verdi şi Puccini.
Tenorul Marcello Giordani este invitat permanent al celor mai prestigioase scene de concert şi opere din lume, incluzând Metropolitan Opera, Teatro alla Scala, Royal Opera Covent Garden, Opernhaus Zürich, Staatsoper Viena, Opéra National de Paris, Teatro Liceu din Barcelona etc.
Cu ocazia concertului extraordinar pe scena Operei Naţionale, Jurnalul Naţional îl declară pe tenorul Marcello Giordani “Omul Zilei”.

×
Subiecte în articol: Marcello Giordani