x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Omul zilei - Mihai Ungureanu

Omul zilei - Mihai Ungureanu

de Sebastian S. Eduard    |    06 Feb 2014   •   00:22
Omul zilei - Mihai Ungureanu
pianist
Sala Radio ne propune pentru ziua de vineri un program cu totul şi cu totul deosebit: “Concertul nr. 2 pentru pian şi orchestră”, de Rachmaninov şi “Dansuri polovţiene” (din opera “Cneazul Igor” – A.P. Borodin).
“Concertul nr. 2 pentru pian şi orchestră” – interpretat de Orchestra Naţională Radio, solist Mihai Ungureanu ­ este cea mai populară creaţie a lui Rachmaninov, considerat ultimul mare romantic al muzicii clasice. “A compune muzică este parte a vieţii mele la fel cu a respira şi a mânca. Compun muzică pentru că trebuie să dau o formă sentimentelor mele, la fel cum vorbesc pentru că trebuie să îmi rostesc gândurile” ­ spunea compozitorul.
Invitat special al serii este pianistul Mihai Ungureanu, cu un palmares variat de concerte pe mai multe continente, al cărui nume este în ţară strâns legat de Filarmonica Oltenia din Craiova. Este în prezent director artistic al instituţiei, a ocupat poziţia de director general şi, în calitate de solist concertist al ansamblului, a susţinut numeroase concerte la sediu, dar şi turnee în Italia, Germania, Franţa, Elveţia, Spania, Gibraltar.
Este un eveniment special şi cu această ocazie Jurnalul Naţional îl declară pe Mihai Ungureanu “Omul Zilei”.

×
Subiecte în articol: Mihai Ungureanu