x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Omul zilei - Myron Michailidis

Omul zilei - Myron Michailidis

de Sebastian S. Eduard    |    23 Mai 2014   •   09:51
Omul zilei - Myron Michailidis
dirijor
Unul dintre cei mai importanţi dirijori din Grecia, Myron Michailidis, este invitatul special al Operei Naţionale Bucureşti. Director Artistic al Operei Naţionale din Grecia, maestrul Michailidis va dirija vineri, 23 mai, de la 18:30, opera Lohengrin de Richard Wagner, o poveste despre credinţă, dragoste şi devotament, în regia lui Ştefan Neagrău.
Rolurile principale vor fi interpretate de invitatul Marius Vlad Budoiu (rolul Lohengrin), Iulia Isaev (Elsa), Valentin Vasiliu (Telramund), Madeleine Pascu (Ortrud).
Născut în 1968 în Creta, maestrul Michailidis a studiat pianul la Atena şi dirijatul la Academia de Muzică din Berlin, unde printre mentori l-a avut şi pe sir Simon Rattle. Este, de asemenea, licenţiat în drept la Universitatea din Atena.
Din anul 2011 este Director Artistic al Operei Naţionale din Grecia, după o carieră importantă în care a fost Director General şi dirijor principal al Orchestrei Naţionale din Salonic (până în 2004), iar între anii 1999 şi 2004, dirijor permanent al Operei din Saxonia de Est, Germania.
De-a lungul carierei sale, Myron Michailidis a dirijat mai multe orchestre importante din Germania, Israel, Italia, Cehia, Mexic, Slovacia, Polonia, Portugalia, precum şi cu majoritatea filarmonicilor din Grecia.
Cu ocazia vizitei sale, Jurnalul Naţional îl declară pe Myron Michailidis “Omul Zilei”.

×
Subiecte în articol: Myron Michailidis