x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Omul zilei - Teodor Corban

Omul zilei - Teodor Corban

de Sebastian S. Eduard    |    05 Feb 2015   •   00:45
Omul zilei - Teodor Corban
actor
Teodor Corban, actorul principal din “Aferim!”, intră în cursa pentru Ursul de Argint – premiul de interpretare masculină – al Festivalului Internaţional de la Berlin alături de Christian Bale, James Franco sau Wen Jiang. “Aferim!”, în regia lui Radu Jude, este singurul lungmetraj românesc inclus în competiţia oficială a celei de-a 65-a ediţii a Festivalului Internaţional de la Berlin (5-15 februarie 2015).

Pentru trofeul acordat celui mai bun actor vor concura, printre alţii, Christian Bale în filmul “Knights of Cups” semnat de Terrence Malick, James Franco în “Queen of the Desert” al lui Werner Herzog, polonezul Janusz Gajos (cunoscut publicului cinefil pentru rolul său din “Trei Culori: Alb” în regia lui lui Krzysztof Kieslowski) în “Body” regizat de Malgorzata Szumowska sau actorul şi regizorul chinez Wen Jiang (nominalizat pentru Palme d’Or în 2000, precum şi pentru Leul de Aur în 1994 şi 2007) în filmul “Gone with the Bullets”.

În “Aferim!” Teodor Corban intepretează rolul zapciului Costandin pornit în căutarea unui rob fugar în Ţara Românească a începutului de secol XIX.
Jurnalul Naţional îl felicită pentru performanţă, îi urează mult succes la Berlin şi îl declară Omul Zilei.

×