x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Campaniile Jurnalul Descoperirea Romaniei '06 La fabrica de medalii

La fabrica de medalii

de Carmen Plesa    |    15 Iul 2006   •   00:00
La fabrica de medalii

Echipa de senioare a Romaniei are in acest moment doar cinci gimnaste, minimum cu care ne putem prezenta la Mondiale.

Primul antrenament dupa examenul de Capacitate - cateva mofturi, o usoara cochetarie - pentru aparatul de fotografiat, cateva lacrimi.

Fetele vin dupa o perioada mai relaxata, in care o parte din ele - cele care dadeau examenul de Capacitate - nu s-a antrenat. Asa a decis antrenorul Nicolae Forminte - fara sala, dar cu meditatii la materiile de examen. Si toate fetele au trecut cu brio.

LA SOL. Salt sub supraveghere

Cand s-au intors in sala, au gasit aparate noi. Exercitiul la sol a scos cateva lacrimi din ochii Sandrei Izbasa, nemultumita de noul aparat. "Ea e mai conservatoare. Dureaza pana se acomodeaza", ne sopteste Forminte. O diagonala si inca una. Si de la inceput. Sandra e o ambitioasa. Steliana Nistor are piciorul intr-un bandaj elastic. "Stela" se antreneaza abia de la 1 ianuarie, dupa ce o operatie la genunchi a tinut-o opt luni departe de sala. "Un talent innascut. E fantastica. Numai ca e fragila, trebuie sa avem mare grija de ea", ne-o caracterizeaza antrenorul. Dana Druncea - o bucatica de fata, numai ochisori si botic. Cea mai cuminte, cea mai serioasa, cea mai muncitoare. "N-a fost o zi bolnava, nu s-a plans niciodata. Un copil de o mare curatenie sufleteasca", o lauda Forminte pe Danuta.

MINIMUM. In acest moment, lotul de senioare de la Deva are cinci fete - Steliana Nistor, Daniela Druncea, Sandra Izbasa, Alina Stanculescu si Roxana Stan. Minimum de gimnaste cu care o tara se poate prezenta la Mondiale. Cea de a sasea gimnasta, Loredana Sucar, e inca in tratament, pentru o afectiune imunologica. Daca nu se reface pana la Mondialele din octombrie, echipa ar trebui sa participe la competitie fara gimnasta de rezerva si Doamne fereste! de vreo accidentare. Mai ales ca Mondialul este, de anul acesta, un fel de calificare pentru Olimpiada.

FLAMENCO. Steliana Nistor - final de exercitiu la sol

"Cu ea in lot, cu Izbasa si cu Nistor altfel stateam de vorba la Mondiale cu americanii", spune Forminte, aratand spre Luisa Lacusteanu ("Luigi"), una dintre junioare. "Nu stiu daca ii bateam, ca au echipa formata de doi ani, dar tot le trageam o sperietura", adauga antrenorul. Nici Luigi insa si nici o alta junioara de la Deva nu va implini pana la Mondiale 16 ani, varsta minima pentru a participa la competitie. Dar echipa de anul viitor - in care vor intra si gimnastele nascute in ’91, ’92, se anunta foarte puternica.

Pana vor primi ajutoare, la anul, Stela, Danuta, Sandra, Roxana si Alina se pregatesc intens la Deva, ca sa ne poata bucura toamna aceasta la Mondiale. Hai, fetelor! Hai, Romania!

DATORIE
"Le-am spus ca fiecare cetatean are dreptul sa le traga la raspundere pentru felul in care se pregatesc. Pentru ca ele mananca si se imbraca din banii pe care ii plateste acest om. Le-a impresionat"
Nicolae Forminte
antrenor
×