x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Campaniile Jurnalul Descoperirea Romaniei Jurnal de caravana - Asfaltati-mi strada!

Jurnal de caravana - Asfaltati-mi strada!

26 Iul 2005   •   00:00
Jurnal de caravana - Asfaltati-mi strada!

Prima zi la Calarasi a fost una de acomodare. N-am avut prea mult timp la dispozitie, asa ca ne-am rezumat doar la o documentare sumara si la o cina impreuna cu alesii locului.

Dupa trei zile petrecute pe malurile Canalului Dunare - Bucuresti, am plecat in sfarsit spre Calarasi intr-un efectiv destul de numeros. Am cautat sa evitam Autostrada Soarelui pentru un drum mai scurt si am ales sa mergem pe o ruta mai retrasa, pe la Budesti - Luica - Manastirea.

INDRUMATOR. Traseul a surprins pe toata lumea, asa ca a trebuit sa fac pe ghidul. Doru Cobuz era pentru prima oara in zona si se mira de ce solul este asa de nivelat, fara prea multe vai. E simplu, suntem in campie. Cum sezonul la recoltatul graului se desfasoara in plin, am fost nevoiti sa facem un popas pe drumul judetean dintre Luica si Manastirea. Un politist din Oltenita, care figura candva pe la circulatie, s-a crezut stapanul asfaltului si a decis ca e chiar bine sa isi puna utilajele pe mijlocul drumului. Si cand te gandesti ca in fata soferilor se da cel mai corect... Nu am ratat sa le povestesc colegilor despre Padurea Ciornuleasa, acolo unde venea Nicolae Ceausescu la vanatoare. Acum este doar un loc unde se petrec chermeze ale politicienilor locali. La intrare in Manastirea ne-am intersectat cu Marinel Pantazi, o vedeta a fotbalului local. Si, ca orice VIP, s-a facut ca nu ne vede.

PREGATIRI. Dupa ce trecem si de Mostistea, cel mai mare lac din sudul tarii, aflam ca vom fi cazati la Hotel Calarasi. Deja lumea este nerabdatoare sa ajunga, iar locul din dreapta soferului este ocupat prin rotatie de cei care vor sa fumeze. Trebuie sa ne grabim, pentru ca prefectul judetului, Jenel Serban, este nerabdator sa ne cunoasca. Gabriela Antoniu il suna si spune ca ne pofteste la conferinta de presa pe care o sustinea in fata ziaristilor locali. Destul de multi pentru un oras uitat de Dumnezeu, asa cum este Calarasiul.

CANTONAMENT. Avem timp sa ne si cazam. De pe treptele hotelului ne intampina Virgil Bogatu, cel mai la moda antrenor al judetului, aflat in cantonament cu echipa sa, Prefab Modelu, in acelasi stabiliment. Nu are teren de antrenament, asa ca este nevoit sa treaca Dunarea cu barca, pentru a se pregati pe insula dintre cele doua brate. Imi spune chiar ca ar vrea sa mute echipa la Oltenita. Ar fi superb ca orasul meu sa aiba doua echipe in Divizia C.

MUNCA. Ajungem si in fata prefectului Jenel Serban, apare si deputatul Constantin Tudor, dupa care pornim fiecare pe unde avem treaba. Eu cu Roxana Ancuta am mers sa-l vizitam pe Pele, in vreme ce Gabriela Antoniu si restul trupei s-au invartit prin oras, pentru documentare. Ziua s-a incheiat tot in compania politicienilor locali, care ne-au invitat la o cina la Valcele, o localitate de la margine de Baragan. Nu am stat prea mult, pentru ca a doua zi trebuia sa muncim, iar deputatul Tudor sa mearga la Bucuresti, la Camera. Omul e preocupat, nu gluma. I-am spus ca strada mea din Oltenita este singura care nu a fost asfaltata de pe vremea cand se construia canalul. Am spus in gluma, dar a luat-o in serios. Lasa, ca e bine asa!

NU RATATI!
In ziarul de maine:
  • Monografia Calarasiului
  • Oamenii cu domiciliul obligatoriu in Campia Baraganului
  • Combinatul siderurgic Calarasi - "victima" a revolutiei
  • Turismul de lux si gradina zoologica din Calarasi

    INTRATI IN CONTACT CU ECHIPA!
    Jurnalul National va asteapta sa contactati echipa noastra. Pentru orice sugestii va punem la dispozitie numarul de telefon 224.39.94, faxul 318.20.35 si adresa de e-mail caravana@jurnalul.ro.
  • ×
    Subiecte în articol: descoperirea romaniei