x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Campaniile Jurnalul Descoperirea Romaniei Jurnal de caravana - Horinca si nervi

Jurnal de caravana - Horinca si nervi

de Dorian Cobuz    |    04 Iul 2005   •   00:00
Jurnal de caravana - Horinca si nervi

Caravana Jurnalul - Antena 1 - Zapp se misca din nou. De la Bicaz la Viseu de Sus. Un drum deschis de Florin, de’acum zis Deveselu, Victor, Dana si, cu umilinta, eu.

Ne-am oprit la Vatra Dornei pentru a manca o ciorba radauteana, de piept de pui cu usturoi, si sa ne golim cardurile. Victor a uitat sa-si ia de acasa pantaloni de schimb si si-a cumparat o pereche din oraselul de munte, dupa ce Dana a observat cat de multe magazine de toale sunt aici. In fata motelului unde aveam sa dormim trei nopti si eu sa-mi spal hainele groase prin amabilitatea oamenilor de aici - cu aceasta ocazie tin sa le multumesc pentru ajutor - ne astepta Cati, doamna noastra de la Vanzari. Zambitoare. Probabil soarele de afara o binedispunea, ca mie, dupa atata drum, imi venea sa sar in pat si sa nu mai stiu de nimic. Asa am si facut pana la urma, dar nu inainte de a bea o cafea cu cola.

INTALNIRE. Cand ne-au ajuns din urma colegii, noi ne infruptam deja din antreurile traditionale de Maramures cu care ne-au servit gazdele noastre de la "Gabriela". Cel mai mult ne-am lasat impresionati insa de horinca maramureseana. Nea Cristi, soferul de la Axi Tours care ne duce cu microbuzul prin toata tara, era nervos din cauza unei fete din echipa care s-a plans ca, din cauza gropilor din drum, i se face rau. Am baut o horinca si cu nea Cristi, care a inceput sa mi se adreseze cu "fiule"... Mare figura soferul nostru cu pasiune pentru Freud si specialist in stabilit bioritmul. Poate ca ar fi interesant sa publice macar o parte din jurnalul caravanei pe care il tine. Partea aceea care sa nu imi supere colegii. Nea Cristi ne studiaza pe toti si isi noteaza intr-un caietel ce mai vede el pe traseul "Jurnalul - Antena 1 - Zapp".

SMS FINAL. M-am indepartat, in cele din urma, cu greu de sala de mese pentru a scrie un text pe care il aveam restanta din etapa de la Victoria si apoi am cazut greu in pat.

M-am trezit abia la 8:00 in prima zi de teren din aceasta etapa, speriat ca trebuie sa transmit repede. Mi-am amintit ca aveam si misiunea de a scrie un jurnal de calatorie. Timpul nu imi ajungea de nici un fel si m-am urcat fara nici o speranta in masina care ne ducea la gara de unde aveam sa plecam in calatoria cu mocanita. Nu puteam rata o astfel de sansa, dar nici jurnalul nu-l puteam lasa nescris. Am sunat-o pe Ioana la Bucuresti sa i-l dictez prin telefon, dar colega mea de sectie dormea si mi-a raspuns prin vis. Stiam ca in putin timp voi ramane fara semnal, iar din Muntii Maramuresului ma voi intoarce abia la o ora la care ziarul va fi transmis deja in tipografie. Cand m-am urcat in mocanita, ideea mi-a dat-o Dana C... Sa-l scriu prin SMS-uri. Mai repede! La doua maini. Si asa am facut. "Ioana, pune-le tu, te rog, in ordine. Esti speranta mea." Nu mai am semnal. Gata si jurnalul.

NU RATATI!
In ziarul de maine continua seria reportajelor din etapa Salva- Viseu:
  • Povestea lui nea Grigore Hotica, un batran care face biserici din lemn
  • INTRATI IN CONTACT CU ECHIPA!
    Jurnalul National va asteapta sa contactati echipa noastra. Pentru orice sugestii va punem la dispozitie numarul de telefon 224.39.94, faxul 318.20.35 si adresa de e-mail caravana@jurnalul.ro.

    ×
    Subiecte în articol: descoperirea romaniei