x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale 20 de ani de la înființarea ICR

20 de ani de la înființarea ICR

de Magdalena Popa Buluc    |    07 Iul 2023   •   17:43
20 de ani de la înființarea ICR

Institutul Cultural Român vă invită vineri, 7 iulie și sâmbătă, 8 iulie la sediul din Aleea Alexandru nr. 38 la o serie de evenimente care marchează împlinirea a 20 de ani de la înființarea ICR.

Vineri, 7 iulie 2023

18.00 - Deschiderea evenimentului aniversar ICR 20. Participă: Liviu Jicman, președintele ICR. Vernisajul expoziției de fotografie dedicată coregrafei Miriam Răducanu, semnată de Mircea Sorin Albuțiu și prezentare instalație VR Wolfgang, după o idee de Gigi Căciuleanu

20.00 - O întâmplare cu jazz, regia: Mircea Sorin Albuțiu (documentar-eseu, 48 min)

21.00 - Poziția copilului, regia: Călin Peter Netzer (116 min)

 

Sâmbătă, 8 iulie 2023

 

18.30 - Concert AdMusicam, cu tineri muzicieni din România și Republica Moldova

20.30 - Aferim!, regia Radu Jude (108 min)

 

„Vocația Institutului Cultural Român este să aducă împreună artiști, profesioniști din domeniul culturii, să conecteze cultura română la piața culturală internațională. Sărbătorim și la București 20 ani de la înființarea ICR, alături de public și alături de parteneri în cel mai firesc mod: punem sediul ICR pe harta culturală a capitalei, ca spațiu de întâlnire în domeniul artelor și al creativității. Anul acesta am încheiat lucrările de reparații ale vilei Malaxa și putem să redeschidem către public porțile acestei clădiri de patrimoniu, cu istorie bogată și arhitectură remarcabilă. Invit prietenii ICR să ne viziteze la acest sfârșit de săptămână, în care propunem un program multidisciplinar, care are în centru personalități consacrate la nivel internațional și tineri artiști remarcabili” - Liviu Sebastian Jicman, președintele Institutului Cultural Român.

 

×
Subiecte în articol: Institutul Cultural Român