x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale 7 cele mai curate rase de câini

7 cele mai curate rase de câini

de Anastasia Paul    |    25 Ian 2024   •   21:45
7 cele mai curate rase de câini
Sursa foto: Hepta

Deși îi iubim, mulți câini sunt pur și simplu dezordonați. Pe de altă parte, unele rase de câini au reputația de a fi destul de curate și ordonate.

Alegerea prietenului blănos potrivit implică mai multe aspecte, iar „curățenia” acestora poate fi un factor semnificativ, mai ales pentru stilurile de viață aglomerate. În timp ce fiecare câine necesită îngrijire și atenție, unele rase necesită în mod natural mai puțină îngrijire și lasă mai puțină blană, făcându-le potențial însoțitori „mai curați”.

Iată lucrurile pe care trebuie să le iei în considerare:

Tipul de blană: Cele scurte și aspre se încurcă mai puțin în comparație cu blana lungă și fină. Ia în considerare rase cu blana netedă, cum ar fi Ogarii sau Whippets, sau rasele cu blană dublă, cum ar fi Huskiii Siberian, care o elimină în mod natural de două ori pe an.
Salivare: Unele rase au tendința de a saliva mai mult decât altele, ceea ce poate lăsa urme, și necesită ștergere frecventă.
Nevoi de întreținere
Frecvența periajului: Câinii cu blană scurtă necesită periaj mai puțin frecvent în comparație cu rasele cu păr lung. Periajul regulat pentru toți câinii este încă esențial, dar unele rase ar putea avea nevoie doar o dată sau de două ori pe săptămână.
Rutina de îmbăiere: Băile frecvente pot îndepărta uleiurile naturale ale câinelui, ceea ce duce la uscarea pielii și iritații. Unele rase cu blană rezistentă la apă, cum ar fi câinii de apă portughezi sau Newfoundlands, pot avea nevoie doar de băi ocazionale, în comparație cu altele.

Factorii stilului de viață
Nivel de activitate: Câinii energici tind să se murdărească mai repede, fie că se joacă în noroi sau se rostogolesc în iarbă. Optează pentru rase cu niveluri moderate de energie.
Năpârlirea sezonieră: Rasele cu blană dublă năpârlesc de două ori pe an. Cu toate acestea, vestea bună este că este temporară și necesită doar o atenție suplimentară în acele perioade.

Iată cele mai curate rase de câini:

1. Terrier american fără păr
Este un câine de talie mijlocie popular, căruia îi place să se joace. Necesită antrenament structurat și exerciții zilnice pentru a  socializa corespunzător. Sunt curați, inteligenți, curajoși și adoră să fie activi.

Ce îi face mai curați decât alte rase? Necesită îngrijire redusă și nu adună purici datorită lipsei părului.

Rasa a apărut în 1972 în Louisiana. Astăzi, ei sunt considerați rasă pură rară.

2. Xoloitzcuintle
Acest câine mexican fără păr are ocazional un smoc de păr sârpat sau mustăți. Câinii Xoloitzcuintle primesc acum mai multă atenție datorită performanțelor la expozițiile canine. Este un companion excelent cu nevoi moderate de exercițiu și îngrijire. Arer nevoie ocazional de băi.

Este o rasă străveche care datează din urmă cu 3.000 de ani. Rasa poartă numele „Xolotl”, o zeitate aztecă a focului și „itzcuintli”- câine. Chiar și cu păr, blana lor este foarte netedă. Nu miros  și se murdăresc rar. Va trebui să aplici protecție solară vara și straturi suplimentare iarna pentru a le menține căldura.

3. Japonezul Chin
Este un câine remarcabil. Se spune că prezintă multe trăsături feline, cum ar fi auto-îngrijirea. Asta înseamnă mai puțină muncă pentru tine când vine vorba de curățenie. Are blană de lungime medie.

Este asemănător cu pisica, sare pe rafturi și se cocoță. Este o rasă grațioasă, liniștită. Acesta este un animal de companie grozav pentru oricine nu poate decide între o pisică sau un câine.

Nu necesită mult exercițiu, așa că este mai puțin probabil să aducă resturi în casă după ce se joacă afară. Statura sa mică îl face cainele de apartament perfect.

4. Terrierul Maltez
Este o bilă pufoasă de energie. Pretins a fi hipoalergenic, scopul principal al îngrijirii acestor câini este pur și simplu de a le menține blana. În ceea ce privește temperamentul, sunt niște câini prietenoși. Cântărește 4-9 kg. 

5. Pudel
Pudelii au o reputație pentru blana lor creață. Au nevoie de produse regulate de îngrijire. Este nevoie de puțină muncă pentru a menține curățenia acestui câine, dar în rest, ei fac cea mai mare parte a muncii prin natura lor.

6. Basenji

Câinii Basenji câștigă popularitate în Statele Unite și pot fi adesea găsiți pentru adopție. Originar din Africa, acest câine are blană scurtă și ușor de întreținut. Seamănă cu pisicile cu comportamentele lor de auto-îngrijire.

Nu are probleme de sănătate. 

7. Bichon Frise
Este un câine fidel care de obicei se leagă puternic de familia sa. Are nevoie de îngrijire regulată pentru a menține o blană sănătoasă. Aceasta este hipoalergenică, notează studyfinds.org.

 

×
Subiecte în articol: caini curatenie