x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale A murit actorul Charlton Heston

A murit actorul Charlton Heston

de Adriana V. Paduraru    |    07 Apr 2008   •   00:00
A murit actorul Charlton Heston
Sursa foto: AFP/

Actorul american Charlton Heston, una dintre ultimele legende ale Hollywood-ului, recompensat în 1959 cu un premiu Oscar pentru rolul din fil­mul “Ben-Hur”, a murit sîmbătă, în locuinţa sa din Beverly Hills, Los An­geles, la vîrsta de 84 de ani

Actorul american Charlton Heston, una dintre ultimele legende ale Hollywood-ului, recompensat în 1959 cu un premiu Oscar pentru rolul din fil­mul “Ben-Hur”, a murit sîmbătă, în locuinţa sa din Beverly Hills, Los An­geles, la vîrsta de 84 de ani, in­for­mează AFP.

Celebru pentru rolurile sale din fresce epice, precum “Ben-Hur” şi “Cele zece porunci”, în care l-a in­ter­pre­tat pe biblicul Moise, actorul ame­rican s-a luptat în ultimii ani cu ma­ladia Alzheimer. Moartea sa “nu re­prezintă numai pierderea unui mare actor şi a unei fiinţe de mare valoa­re, dar şi sfîrşitul unei epoci”, a subli­niat Michael Levine, purtătorul de cuvînt al lui Heston.

 

BIOGRAFIE. În cei peste 50 de ani de carieră, actorul a jucat în aproximativ 60 de filme, în care s-a fă­cut remarcat prin personaje is­tori­ce, dar s-a dedicat şi teatrului.
Charlton Heston, pe numele său real John Charles Carter, s-a năs­cut la 4 octombrie 1923, la Evans­ton (Illinois). A debutat la radio şi pe scena de teatru, a urmat cursu­rile de artă dramatică la North Western University şi a luptat în armata ae­riană în timpul celui de-al doilea război mondial. În 1945 şi-a încercat norocul pe Broadway. Actorul cu ochi albaştri şi trup atletic a debutat, în 1947, în “Antoniu şi Cleopatra”, apoi a jucat într-o adaptare pentru televiziune a piesei “Iulius Cesar” (1948), care îl va face cunoscut la Hollywood.

×
Subiecte în articol: arte