x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale A murit lingvistul Sorin Stati

A murit lingvistul Sorin Stati

de Jurnalul National    |    17 Ian 2008   •   00:00

Lingvistul Sorin Stati, membru de onoare al Academiei Române, a decedat miercuri, în jurul prânzului, într-un spital din Italia, la aproape 76 de ani, au declarat pentru Mediafax reprezentanţii Academiei.



Lingvistul Sorin Stati, membru de onoare al Academiei Române, a decedat miercuri, în jurul prânzului, într-un spital din Italia, la aproape 76 de ani, au declarat pentru Mediafax reprezentanţii Academiei. Sorin Stati s-a născut la 1 februarie 1932, la Bucureşti, în 1971 stabilindu-se în Italia, pentru ca şapte ani mai târziu să obţină şi cetăţenia.
A absolvit, în 1954, Facultatea de Filologie a Universităii Bucureşti, devenind doctor în filologie la aceeaşi universitate, în 1967, cu o tezăde lingvistică generală(“Sistemul sintactic al limbii”), publicată la Editura Academiei Române, cu titlul “Teorie şi metodă în sintaxă” şi tradusă în limba italiană ­ “Teoria e metodo nella sintassi”. Staţi a obţinut şi titlul de doctorat de stat, cu menţiunea “tres honorable”, la Universitatea Sorbona, în 1978.  În 1993 a fost ales membru de onoare al Academiei.

×
Subiecte în articol: arte