x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Alice Cooper şi Manson, in duet

Alice Cooper şi Manson, in duet

de Alex Revenco    |    03 Iul 2007   •   00:00
Alice Cooper şi Manson, in duet
Sursa foto: Dan Marinescu/
Moment istoric petrecut la Bucureşti:In ultima seară a B’estivalului, peste 20.000 de oameni din ţară şi străinătate au avut privilegiul să fie martorii unui eveniment de excepţie in lumea rockului, "impăcarea intre tată şi fiu".

In "ziua cea mai lungă" de la B’estival, toată suflarea hip- hop a venit să-i vadă pe maeştrii Wu-Tang Clan şi, alături de ei, punkeri, gotheri, metalişti şi rockeri prezenţi pentru Cooper sau/şi Manson. După lăsarea serii şi retragerea fanilor hip-hop din primele rănduri, inlocuiţi rapid de purtătorii de tricouri negre, a urmat Alice Cooper, cel mai aşteptat recital pentru foarte mulţi dintre cei prezenţi. Iar "moşul" a intrecut orice aşteptări timp de o oră, a făcut o retrospectivă greatest hits, pentru ca in final să cănte "School’s Out", "Poison" şi "Elected".

PAGINĂ DE ISTORIE. Inainte ca spectacolul total oferit de cel care a inventat show-ul horor să crească in intensitate, la "I’m eighteen", cea de-a doua piesă din program, s-a produs "minunea". La un moment dat Alice s-a oprit din căntat şi l-a lăsat pe... Marylin Manson, care a intrat pe neaşteptate din dreapta scenei şi a continuat piesa, după care impreună au făcut un duet memorabil. La inceput intreaga audienţă a "ingheţat" de uimire, după care a izbucnit in urale, mulţi fiind conştienţi că au văzut cu ochii lor cum "se scrie" o nouă pagină din istoria rockului. Experimentaţii muzicieni care l-au acompaniat pe Cooper au căntat fără greşeală, contribuind decisiv la reuşita concertului. Este vorba despre chitariştii Keri Kelli (Vince Neil, Slash’s Snakepit) şi Jason Hook (Vince Neil, Mandy Moore), basistul Chuck Garric (Dio, LA Guns) şi fantasticul toboşar Eric Singer (Kiss, Eric Singer Project). Un mare efect a avut partea dramatică a show-ului, in care a fost utilizat, ca la piesele de teatru, un intreg arsenal de accesorii, păpuşi, săbii, bastoane, un cărucior pentru copii, o cărjă, o spănzurătoare etc. Cooper a fost ajutat in spectacol şi de fiica sa Calico, care a dansat şi a interpretat diferite roluri. De profesie actriţă, cu apariţii in mai multe filme horror, Calico a fost prezentată de Cooper drept "micul meu coşmar", fiind la al patrulea turneu mondial la care participă alături de tatăl său.

CE MAI FACI, PUŞTIULE? Dacă la ei, in "State", Cooper şi Manson nu au avut niciodată ocazia să se intălnească, şi cu atăt mai puţin să cănte pe aceeaşi scenă, la Bucureşti lucrurile au fost mai simple. Alice Cooper a intrat la Manson in cabină şi i-a spus: "Ce mai faci, puştiule? Ce-ai zice să căntăm o piesă impreună?". La care Manson a spus că ar fi fantastic, dar e foarte emoţionat şi copleşit, iar Cooper a replicat "Hai, puştiule, s-o facem şi gata!" După care managerul lui Manson a venit la Cooper in cabină şi i-a spus acestuia "OK, dar vino şi tu la el pe scenă, să căntaţi impreună".

Astfel, Cooper i-a intors gestul şi, in timpul recitalului lui Manson, a urcat pe scenă (imbrăcat civil!) şi a căntat alături de "fiul său" celebrul hit Eurythmics, "Sweet Dreams (Are Made of This)".

Wu-Tang Forever

Dacă amatorii de rock au avut "ziua lor", B’estivalul a oferit o mare bucurie şi fanilor hip-hop. Tot in ultima zi, cea mai celebră grupare din istoria genului a căntat la Bucureşti in formulă completă. Reuniţi la inceputul acestui an pentru un nou album "8 Diagrams" şi un turneu internaţional ce cuprinde o serie de concerte in Europa (şi in SUA alături de Rage Against the Machine), membrii clanului au oferit un moment emoţionant, dedicănd o piesă fostului lor coleg Ol’ Dirty Bastard.

×
Subiecte în articol: arte cooper manson