x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Am vazut si japonezi inselati...

Am vazut si japonezi inselati...

06 Feb 2005   •   00:00

C(RAMPE) - LUIZA LUPU
... in dragoste, japonezi tristi, japonezi plangand, in fine, am vazut chiar si japoneze intrigante. Practic, am vazut japonezi ingenuncheati. In fata destinului, of course. Am vazut japonezi de toata jena. Sau, cum imi place mie sa spun, deo tut la jen, intr-o franceza proprie numai mie.

Doamnelor si domnilor, pentru perfectionarea in arta spargerii de casnicii durabile, sanatoase, robuste, pentru facut sa planga japoneze frumoase si delicate, dar si pentru atragerea de investitii in domeniul increngaturilor-lucraturilor-intrigilor de tot felul, recomand serialul japonez "Vant si nor"de sambata inceputului dupa-amiezii (TVR 2), atunci cand, cu mopul inca mirosind a clor, dar cu satisfactia muncii bine duse pana la capat, orice barbat normal la cap se asaza tihnit in fata televizorului, ca sa-si linga ranile dupa curatenia saptamanala.

Acolo, el vede cum Nio (parc-asa ii zice), ceva luptator mai tot timpul plecat de-acasa cu treburi de razboi, care e-nsurat cu Choo (citeste Ciu, ca sa-ti fie mai simplu), e asaltat la modul erotic de Ding-Ning, o fata pe care a avut bunavointa s-o primeasca in teritoriul conjugal. Asta are o fixatie pentru Nio (un tip misto, daca ma-ntrebati pe mine). Ei, dar Nio o iubeste foarte tare pe nevasta-sa, Ciu, care e o tipa draguta si foarte fina si care nu merita tot raul pe care i-l face prietena ei, (sanchi!) Ding-Ning, sub chiar nasul ei. Nio seamana cu un star rock japonez, ceva corcit cu un caucazian, ca n-are fata aia total orientala, si parca e si inalt, dar nu bag mana-n foc. Draga, si Ding-Ning e insarcinata, dar nimeni nu stie daca e insarcinata de-a binelea sau doar ca sa-i faca-n ciuda lu’ prietena ei, Ciu, care e insarcinata pe bune. Mai mult, ca sa vedeti cat pot fi de rele japonezele astea, Ding-Ning ii spune lu’ Ciu ca e grea cu barbata-su, chestie care lu’ Ciu ii cade foarte greu la ficat, care, repet, ea il iubeste pe Nio. "De ce vrei sa ne strici fericirea?", o-ntreaba Ciu, la un moment dat, pe Ding-Ning, la care Ding-Ning nu mai stiu ce-a zis, ca m-am dus sa iau rufele din masina.

Cand ma-ntorc, aflu ca pe Ciu o iubeste un alt baiat, tot de-acolo din sat de la ei, dar asta e chiar un baiat bun, da’ ce sa-i fac io daca Ciu e luata?

Pe plan paralel, se mai lucreaza lucraturi pe langa imparat, care e sapat cu delicatete si profesionalism de un nobil care vrea sa-i ia locul. Un fel de Dinu Paturica, dar mult mai al dracu’. Nobilul e chiar un personaj negativ. Dar foarte, foarte negativ. Se vede cu ochiul liber ca vrea sa parvina, pentru ca-i da numai sfaturi rele imparatului si imparatul bune botu’. O sa ma mai uit saptaman-aviatoare si-o sa va mai spun. Pan-atunci, faceti bine si uitati-va si dumneavoastra, ca sa comentam mai bine. Pa!

×
Subiecte în articol: arte