x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale "Amadeus" la Opera Naţională

"Amadeus" la Opera Naţională

18 Iun 2010   •   00:00

Spectacolul "Amadeus", în regia lui Marcel Ţop, încheie stagiunea 2009/2010 a Studioului Experimental de Operă şi Balet "Ludovic Spiess" (SEOB) din Capitală, reprezentaţia urmând să aibă loc marţi, de la ora 18:30.



Spectacolul marchează închiderea acestei stagiuni a SEOB şi îi aduce pe scenă pe actorii Marius Bodochi şi Răzvan Oprea, soliştii Simonida Luţescu, Mihaela Işpan, Şerban Cristache, Vasile Chişiu şi Marius Boloş, pianista Lidia Butnariu, cvartetul de coarde "Resonances", corul de copii ONB şi pe dirijorul Ciprian Teodoraşcu. Decorurile au fost create de Divrician, iar costumele au fost concepute de Anca Cernea şi realizate de Romaniţa Iovan şi Mihaela Drafta. De asemenea, duminică, de la ora 11:00, la SEOB va avea loc spectacolul "Fata mării", poem coregrafic pentru copii, pe muzica şi libretul semnate de compozitoarea Carmen Petra Basacopol. Cei mai tineri spectatori sunt invitaţi să urmărească o poveste plină de sensibilitate, în care personajele reale şi cele fantastice se întâlnesc în adâncurile mării. Coregrafia spectacolului este semnată de Maria Popa.

Stagiunea 2009/2010 a Studioului Experimental de Operă şi Balet "Ludovic Spiess", se încheie, după realizarea a şapte premiere, organizarea unui masterclass de canto susţinut de baritonul Eduard Tumagian, iniţierea unui proiect în colaborare cu UNATC şi a unei serii de recitaluri vocale şi instrumentale.

×
Subiecte în articol: arte