x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Amanti prinsi in flagrant

Amanti prinsi in flagrant

01 Feb 2005   •   00:00

CULTURA/MASS-MEDIA
Ati trait vreodata cu impresia ca va insala partenerul si nu ati stiut cum sa procedati? Daca da, va spunem ca televiziunea incearca sa va rezolve problema.
ADRIANA PADURARU

VIGILENT. Ernest este cu ochii in patru pentru a-i prinde pe picior gresit pe amanti
O televiziune din Dallas a pornit in urma cu cinci ani in cautarea "celor care pun coarne". "Tradusii" sunau la redactie si o echipa de televiziune, la care se adaugau detectivi particulari plecau in cautarea "infractorului". Daca banuiala era confirmata, se organiza un flagrant, asa incat, surprinsa in actiune, persoana in cauza sa nu mai poata nega. Cam aceasta este pe scurt descrierea reality-show-ului "Cheaters" ("Tradatorii"), creat de Bobby Goldstein si prezentat de Joey Greco.

STATISTICI. Potrivit directorului de marketing al programului, Peter Dirlis, in cele cinci sezoane, show-ul s-a bucurat de un real succes. El a ajuns la peste 200 de televiziuni din SUA si atrage, saptamanal, in jur de 10 milioane de privitori. Statisticile spun ca in New Orleans, emisiunea are un rating de 8,9 puncte, iar in Chicago - 3,4. De asemenea, producatorii primesc zilnic peste 1.000 de scrisori in care oamenii cer sa li se urmareasca partenerii de viata.

CONTROVERSE. Reality-show-ul este foarte controversat. De exemplu, in ziarul Dallas Voice, ziaristul Arnold Wayne Jones spune ca programul este "umilitor": "Suntem intr-o era in care, de dragul banilor si al aparitiilor la televizor, oamenii se umilesc pe ei insisi si pe partenerii lor de viata". "Intr-unul din episoade am vazut un tanar de 24 de ani care a pus detectivii pe urmele prietenei sale despre care credea ca se intalneste, pe ascuns, cu un alt barbat. In cele din urma, s-a dovedit ca s-a inselat. Fata se intalnea cu o alta fata. Jeremy a fost devastat, in timp ce prietena ii sugera ca daca faci sex cu o persoana de acelasi sex nu inseamna ca iti inseli partenerul. Sunt de parere ca in numele televiziunii se ruineaza vieti", mai comenteaza Arnold Wayne Jones. Noul prezentator, Joey Greco, este si el criticat: "Greco nu are pic de sensibilitate. Cum poti sa-i spui unei persoane, cu atata nonsalanta: «Imi pare rau, dar sotul tau a fost vazut sarutandu-se cu alta femeie. O recunosti din imagini?»". Un alt comentariu ii apartine lui Elizabeth White, pe site-ul Media Life Magazine: "Show-ul este un gunoi atat de gunoi, incat nici sobolanii nu l-ar manca". "Sunt alesi pentru a participa exact acei oameni care n-au ce cauta la televizor: grasi, saraci, needucati, analfabeti, nespalati langa care te feresti sa stai in autobuz", mai scrie Elizabeth White.

TRADATI IN DRAGOSTE
Un format asemanator a inceput luni, 31 ianuarie, si la Prima TV. Prezentatorul, fostul "fratior" Ernest, si-a luat rolul in serios, avertizandu-ne, inca de la inceput, ca trebuie sa avem grija cu cine umblam pentru ca este cu ochii pe noi. Primul tradat - Dorin. "Noi spunem ca Ana te insala cu un cunoscut. Chiar un bun prieten. Esti sigur ca vrei sa mergi mai departe?", il intreaba, afectat, Ernest pe "tradus". Dorin, insotit de echipa de televiziune si de detectivi, a aflat adevarul. Ana si colegul lui de serviciu "ii puneau coarne". "Turbat de furie", dupa ce trage cateva injuraturi "bipuite", Dorin nu uita sa fie o gazda desavarsita si isi invita "ajutoarele" sa ia loc, pentru a dezbate problema pe indelete. Stiind cate scantei ies la fiecare editie a "formatului-mama", ne asteptam ca si "Tradati in dragoste" sa fie mai dur. O "batuta", o "ciufuleala" macar, nu o "invitatie la cafea". Sa se fi speriat, oare, producatorii de scandalul "Big Brother" si au "lasat-o mai moale"? Sau e vorba de celebra ospitalitate romaneasca?
×
Subiecte în articol: arte