x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Anamaria Marinca, cea mai bună actriţă in topul Village Voice

Anamaria Marinca, cea mai bună actriţă in topul Village Voice

de Jurnalul National    |    07 Ian 2008   •   00:00


Anamaria Marinca a fost aleasă cea mai bună actriţă in topul Village Voice, realizat de criticii americani şi LA Weekly, cu 77,38 de puncte, devansăndu-le pe Julie Christie din "Away from Her" al lui Sarah Polley şi pe Carice van Houten din "Zwartboek/ Lista neagră" a lui Paul Verhoeven.



Â

Anamaria Marinca a fost aleasă cea mai bună actriţă in topul Village Voice, realizat de criticii americani şi LA Weekly, cu 77,38 de puncte, devansăndu-le pe Julie Christie din "Away from Her" al lui Sarah Polley şi pe Carice van Houten din "Zwartboek/ Lista neagră" a lui Paul Verhoeven. "4 luni, 3 săptămăni şi 2 zile" de Cristian Mungiu ocupă locul patru la secţiunea "Cel mai bun film" din topul Village Voice, cu 276,43 de puncte, podiumul secţiunii avănd filmul "There Will Be Blood/ Scandalul petrolului" pe prima poziţie, urmat de "No Country for Old Men/ Nu există ţară pentru bătrăni" şi "Zodiac".
Alături de Anamaria Marinca, mai mulţi actori din distribuţia filmului "4 luni, 3 săptămăni şi 2 zile" al lui Cristian Mungiu figurează in topul Village Voice, dat publicităţii de tabloidul LA Weekly. Astfel, Vlad Ivanov - Bebe din "4, 3, 2" - figurează in clasamentul Village Voice la categoria "Cel mai bun actor in rol secundar", in timp ce Laura Vasiliu - interpreta Găbiţei din filmul lui Mungiu - a ocupat poziţia a 20-a in cadrul categoriei similare feminine.
Potrivit site-ului LAWeekly.com, in cadrul categoriei "Cea mai bună actriţă in rol secundar", in afară de Laura Vasiliu, clasamentul o mai include, pe poziţia a 39-a, şi pe Alexandra Maria Lara, actriţa germană de origine romănă care a jucat in "Youth Without Youth/ Tinereţe fără tinereţe" al lui Francis Ford Coppola. Pe de altă parte, actorii romăni care figurează la secţiunea "Cel mai bun actor in rol secundar" a clasamentului LA Weekly sunt Vlad Ivanov, pe locul al şaselea, şi Ion Săpdaru din filmul "A fost sau n-a fost" al lui Corneliu Porumboiu, pe poziţia a 47-a. Filmul lui Corneliu Porumboiu "A fost sau n-a fost" a intrat pe locul al şaptelea in cadrul secţiunii "Film de debut" din cadrul topului, in timp ce "California Dreamin’ (Nesfărşit)" de Cristian Nemescu a fost votat pe locul 19 la secţiunea de filme nedistribuite in Statele Unite din cadrul clasamentului.
La categoria "Cel mai bun actor in rol principal", Daniel Day-Lewis din filmul "There Will Be Blood/ Scandalul petrolului" a fost votat pe prima poziţie, fiind urmat de Viggo Mortensen pentru rolul din "Eastern Promises", Frank Langella pentru prestaţia din "Starting Out in the Evening", Mathieu Amalric din producţia "The Diving Bell and the Butterfly/ Scaphandre et le papillon" şi George Clooney pentru rolul din "Michael Clayton". La categoria "Cel mai bun film documentar", clasamentul Village Voice include pe primele locuri producţiile "No End in Sight", "Into Great Silence" şi "Lake of Fire".

×
Subiecte în articol: arte voice village village voice