x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale "Ars Nova"

"Ars Nova"

27 Mai 2010   •   00:00

"Să fii închis într-un unicorn!/ E ca şi cum ai fi închis într-un Dumnezeu"; "Te-ai pornit/ Cum porneşte lumina/ Spre ochiul orbului/ Clarvăzător/ Doar în ceară de lumânare"; "Sângele a desenat din mine o cruce"; "Sunt un melc cu cochilia ciobită/ de praful stelelor neptuniene." Această înşiruire de versuri este o selecţie pe care ne-a trimis-o Gabriela Dascălu, profesor la Liceul de Artă "Hariclea Darclée", din Brăila, şi coordonatorul concursului de creaţie literară "Ars Nova". Da, se mai întâmplă şi astfel de evenimente de suflet, purificatoare, atât de necesare pentru vitalitatea unei generaţii care abia îşi construieşte pilonii de susţinere într-o lume din ce în ce mai ciobită şi prăfuită...

"Ars Nova" a devenit, la cea de-a opta ediţie, un concurs internaţional. Organizatorii sunt Liceul de Artă şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Brăila, sub patronajul Ministerului Educaţiei. Parteneri: Muzeul Brăilei şi Uniunea Scriitorilor din Serbia. Poetul sârb Dragoljub Firulovic (membrul Uniunii Artiştilor Plastici din Serbia şi al Uniunii Scriitorilor) este vicepreşedintele juriului prezidat de poetul Laurian Stănchescu.

Gala de premiere are loc mâine. Ce indolenţă! Pentru asemenea concursuri nu se arată sponsori... (Dana Andronie)vor putea face donaţii pentru campanie, ascultându-i pe Florin Chilian (Piaţa Unirii - intrarea în Magazinul Unirea), Dan Teodorescu (Piaţa Romană - zona Coloane), Miki (ex-Kapital), Nadejda Trohin şi chitaristul Călin Grigoriu (Piaţa Universităţii - la fântână). Tom Andreassen şi chitaristul trupei norvegiene Glorification vor cânta, începând cu ora 18:00, în Regie (intrarea în Politehnică), iar Daniela Vlădescu, Sorina Enea (cântăreaţă de jazz) şi actriţa Nuami Dinescu vor fi de găsit de la ora 21:00 în zona Teatrului Naţional.

×
Subiecte în articol: arte