x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Bulgaria - Festivalul Monsters Of Rock - anulat

Bulgaria - Festivalul Monsters Of Rock - anulat

de Alex Revenco    |    21 Iul 2006   •   00:00
Bulgaria  - Festivalul Monsters Of Rock  -  anulat

Ieri ar fi trebuit sa aiba loc, la Bucuresti, conferinta de presa prilejuita de festivalul Monsters of Rock, programat la inceputul lunii august in Bulgaria. Insa Neddy Cross, organizatorul german al manifestarii, ne-a anuntat ca festivalul "a fost anulat din motive logistice si tehnice", in timp ce site-ul Monsters of Rock 2006 dadea vina pe Kiril Iordanov, primarul orasului Varna, care "a schimbat radical termenii si conditiile prevazute initial, provocand deliberat anularea festivalului". Christi Becker, partenerul lui Cross la eveniment, a spus: "Pe romaneste, Neddy a luat teapa... si a pierdut multi bani, platind unele trupe, in avans, cu 50% din onorariu. A vandut si bilete, acum trebuie sa dea banii inapoi".

MOTORHEAD. Prin site-ul Metalhead si in Romania s-au vandut peste 100 de bilete (de 77 de euro, pentru toata perioada), iar banii vor fi returnati dupa 1 august a.c. Metalhead ii roaga pe toti cei care vor veni sa-si recupereze banii sa aiba asupra lor 3 euro, pentru a primi 80. Pentru a salva intr-un fel situatia, la 3 august va avea loc in Bulgaria o singura zi de festival, cand vor canta Motorhead, Saxon, L.O.S.T. si alte formatii ce vor fi anuntate in curand. Monsters of Rock a fost un festival de amploarea care s-a desfasurat anual (intre 1980 si 1996) in luna august, la Castle Donington, in Marea Britanie, precum si in alte tari. Numarul de spectatori a fost in continua crestere, de la 35.000 in 1980 pana la 107.000 in 1988. In acel an, in timpul concertului sustinut de Guns N’ Roses s-a produs o tragedie, doi tineri spectatori pierzandu-si viata striviti de scena si anul urmator festivalul nu a mai avut loc.

RECORD. Dupa reluare, media anuala de spectatori a fost cuprinsa intre 60.000 si 70.000 de oameni. Ultima editie sustinuta la Castle Donington s-a desfasurat la 17 august 1996, cand pe scena principala au cantat Kiss si Ozzy Osbourne (co-headlineri), Sepultura, Biohazard, Dog Eat Dog , Paradise Lost, Fear Factory iar pe scena Kerrang! - Korn, Type O Negative, Everclear, 3 Colours Red, Honeycrack, Cecil. Monsters of Rock a fost cel mai aproape de noi in 1991, la Budapesta, cand au cantat AC/DC, Metallica, Mötley Crüe si Queensryche. Dupa 10 ani de pauza, festivalul a avut loc din nou, de data asta in luna iunie, cand pe scena de la Milton Keynes au evoluat Deep Purple, Alice Cooper, Journey, Thunder, Queensryche, Ted Nugent si Roadstar. Monsters of Rock 2006 in editia bulgara urma sa devina cea mai mare manifestare de gen din istorie, cel mai mare festival heavy metal din estul Europei si sa intre in Guiness Book Of Records, cu 101 ore de muzica nonstop.

×
Subiecte în articol: rock culture club monsters