x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Burse şi rezidenţe de cercetare ştiinţifică la Muzeul Literaturii Române Iaşi

Burse şi rezidenţe de cercetare ştiinţifică la Muzeul Literaturii Române Iaşi

17 Apr 2014   •   16:18
Burse şi rezidenţe de cercetare ştiinţifică la Muzeul Literaturii Române Iaşi

Muzeul Literaturii Române Iaşi, în colaborare cu Asociaţia “Patrimoniu pentru comunitate”, lansează, începând cu data de 20 aprilie 2014, Programul de burse şi rezidenţe de cercetare ştiinţifică privind istoria şi viaţa culturală a Iaşiului, iniţiativă care face parte din planul managerial 2013 – 2017.

Programul anual de burse şi rezidenţe îşi propune să stimuleze, la diferite nivele academice, investigaţia ştiinţifică pe un subiect legat de istoria culturală sau de sistemul cultural contemporan al Iaşiului, în domeniile filologie, istorie, filosofie, sociologie, muzeologie, antropologie, economie, biblioteconomie, ştiinţe politice ş.a.

“Muzeul Literaturii Române Iaşi se doreşte o instituţie activă în construcţia identităţii culturale, iar cunoaşterea ştiinţifică a trecutului patrimonializat, ca şi a vieţii culturale contemporane, este indispensabilă în acest sens. De altminteri, proiectul de revitalizare al MLR Iaşi, demarat acum aproape un an, încearcă să pună în armonie funcţiile de conservare şi promovare a patrimoniului, cea de cercetare şi cea de petrecere a timpului liber sau de dezvoltare a turismului cultural. Muzeul este deschis deopotrivă şcolarului, turistului obişnuit şi cercetătorului specializat, comunicând cu fiecare pe lungimea sa de undă” a declarat Dan Lungu, directorul instituţiei.

Muzeul Literaturii Române Iaşi oferă 4 burse şi 4 rezidenţe de cercetare, astfel:
• 2 burse de performanţă ştiinţifică “Junimea” pentru studenţi şi masteranzi, în valoare de 250 lei/proiect;
• 2 burse de cercetare ştiinţifică “Junimea” pentru doctoranzi şi cercetători, în valoare de 500 lei/proiect;
• 4 rezidenţe de cercetare “Vasile Pogor” (cazare pe o perioadă de 1-3 săptămâni, pentru cercetători şi doctoranzi).
Pentru depunerea proiectelor sunt eligibili studenţi, masteranzi, doctoranzi şi cercetători din România, Republica Moldova şi Ucraina. Mai multe detalii pe www.muzeulliteraturiiiasi.ro


×