x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale C(rampe) - Poate că Irina

C(rampe) - Poate că Irina

de Luiza Moldovan    |    19 Apr 2007   •   00:00

IIrinel Columbeanu pregătind botezul fiicei sale arată ca un macac în ritual de rut. Agitat şi nervos, ca macacul în copac ţopăind după macacă. Ba că icrele roşii care nu sunt chiar roşii sunt mai degrabă violet spre verde, cu aspect mai degrabă de şiraguri de pietricele de nisip decât de bobiţe de oiţă la păscut. Mereu să aibă el criterii. Mereu să fie el mai cu nasul pe sus. Ba nu-i place aia. Ba nu-i place ailaltă. Ba că aia-i aşa. Ba că aia-i altcumva. Ba că-n sus. Ba că-n jos. Ba că mai la stânga, ba că mai la dreapta, băi, omului ăstuia nu-i convine nimic.

Pe fata aia n-o-ntreabă nimeni nimic. Poate că nu-i convine că taică-su îl invită pe cutare şi pe cutare. Poate că ea ar invita-o pe DeeDee, sor’sa lui Dexter (pe Dexter nu, că-i băiat). Poate că ea ar vrea să stea cu Power Puff Girls, să salveze lumea de morocănoşi. Sau poate că are chef să se sperie de Ed, Edd and Eddie sau să. Că m-am şi enervat acuma.

Aş învăţa-o pe Irina să dispară brusc, exact ca Atomic Betty, şi să apară brusc în cu totul alte locuri ale galaxiei sau să se distreze pe seama ăstora cu standardele pe sus la icre roşii. Sau nu. Mai bine aş învăţa-o să se îmbrace în costum de Superman şi să-i salveze pe toţi copiii de părinţii fiţoşi, să facă o planetă numai a lor, a piticilor, în care icrele roşii să fie interzise prin lege. şi votca cu gheaţă. şi, dacă tot suntem la capitolul "interziceri", atunci să-i sugerez să mai interzică şi rialiti-şourile şi temele lor stupide. Când o să se facă mai mare, i-aş sugera Irinei (care, sireaca, n-are nici o vină că s-a născut într-o astfel de familie) să facă un proiect de emisiune tip rialiti-şou în care taică-su şi maică-sa să dezbată timp de o oră care dintre fraţii Karamazov era blond şi de ce. şi dacă-l găsesc pe unul blond, Monica să se-ntrebe, pe bună dreptate, cu ce nuanţă se vopsea şi ce făcea pe vremea aia, că nu erau aşa bune vopselurile de păr ca acuma, când ai strălucire de stele sau ceva în genul ăsta. Nu cumva Alioşa are părul ars? Dimitri sau nimic. Prostii d-astea.

Poate că Irina, de botezul ei, ar vrea să facă altceva în loc de. Poate că Irina, la botezul ei, ar vrea să-şi dedice energia unui alt fel de distracţie. Poate că până la urmă o să vină Atomic Betty şi la ea şi o s-o ia cu ea, în lumea ei de pitici înfuriaţi pe fiţoşi. O rog mult de tot pe Atomic Betty să facă asta pentru Irina. Sper enorm că fiţele nu sunt congenitale şi sper ca ăştia mici, care se nasc acum, să eradicheze ipocrizia. Poate că Irina o să poată să facă asta când o să fie mare. Speranţele astea într-o lume mai nu-ştiu-cum mă fac să-mi mijească şi o lacrimă. Două. Numai când mă gândesc la o lume mai nu-ştiu-cum şi deja mă buşeşte plânsul. ştii ce? Mai bine să nu mai eradicheze nimic Irina. Doar să pună mâna pe carte. Iar pe mine mă scuzaţi, mă duc să mă mărit puţin.

×
Subiecte în articol: arte irina