x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Catre Ana

Catre Ana

de Luiza Moldovan    |    25 Ian 2007   •   00:00

Draga Ana, sa stii ca te iubesc foarte mult si imi place foarte mult de tine, eu niciodata lasandu-te sa treci fara ca eu sa te bag in seama, caci asa suntem noi, fanii inraiti si obsedati. Daca nu scap mai niciodata nici un concert cu tine, nici cand vii la deschiderea anului scolar, nici cand te duci la partiuri mai sofisticate decat un simplu bal al bobocilor, trebuie sa-ti spun ca eu sunt undeva in multime, admirandu-te si facandu-ti multe poze pe telefonul meu mobil, niciodata scapand ocazia sa nu ti-o fac. Vreau sa te asigur ca te urmaresc "pe unde te duci, pe unde te-ntorci", cum poetic se exprima prietenii mei, aurolacii, si ca, prin urmare, nu am avut cum sa te scap nici luni seara (sau o fi fost dupa-amiaza?) la emisiunea VDTV (se citeste ve-de-te-ve, repete avec moa, ve-de-te-ve, aaaa-sa).

Nu m-am putut opri si am inregistrat toata emisiunea si am sa mi-o mai pun din cand in cand, cand mi se face dor de tine. Vreau sa stii ca multa lume te ia la misto si zice c-asa si pe dincolo, dar eu nu. Catusi de mult. Sau catusi de putin? Uatevar, intelegi tu. As dori sa-ti mai spun atata, ca eu, draga Anicica, am avut si eu boala asta cu vorbitul la persoana a treia singular, daca-ntelegi ce vreau sa spun. Adica nu, mai bine-ti explic, deci persoana a treia singular e atunci cand spui "ea face, el drege", intelegi? Ce ma ingrijoreaza la tine in ultima vreme este faptul ca vorbesti despre tine la a treia singular, ca nebunii. Nu e bine, mamica, nu e bine deloc, asculta-ma pe mine. Numai oamenii dezaxati vorbesc despre ei la a treia singular, dar eu despre tine nu cred asta. Ca un fan ingrijorat, te povatuiesc sa apelezi la un terapeut de specialitate acuma, cat esti inca tanara si organismul se poate reface, ca, pe masura ce imbatranesti, organismul nu mai are aceeasi putere de regenerare (regenerare adica "sa se refaca", intelegi?). Ce am admirat dintotdeauna la tine a fost asta, increderea in sine, adica uite, de exemplu, daca domnu’ Radu, cum prieteneste te exprimi tu, suna pe undeva, acel undeva cade victima soto, nu mai sta la discutii (soto, adica "la sigur"). Ceea ce, sa moara Tzak si Pak, fata, e super. Am auzit ca tu stii sa canti la mai multe instrumente si chiar si un pic la acordeon si ca esti si foarte selectiva in ultima vreme. Pai, nici nu ma mir la cat esti de talentata. Stiu, de asemenea, ca ai si alte calitati pe care oamenii nu stiu (sau, poate, in rautatea lor, nu vor) sa ti le confirme (sa ti le confirme, adica sa zica "asa e"). Pai, tu ce faci tu? Tu canti. Tu pictezi. Tu ai terminat Dreptul si mai esti si dansatoare. Dar cum imbini tu calitatile tale de dansatoare si cantareata (si un pic acordeonista) cu cele de intelectual, ei bine, asta numai tu poti s-o faci. Tu esti forma si fond intr-un tot unitar. Unitar, adica "intreg". Intelegi?

"Am auzit ca tu stii sa canti la mai multe instrumente si chiar si un pic la acordeon si ca esti si foarte selectiva in ultima vreme. Pai, nici nu ma mir la cat esti de talentata."

×
Subiecte în articol: arte