x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Ciocolata cu branza

Ciocolata cu branza

22 Oct 2004   •   00:00

LUIZA LUPU - C(RAMPE)

Pentru ca am un acut simt al observatiei (aici trebuie sa radeti zguduindu-va pe dumneavoastra), am remarcat ca reclama la ciocolata Primola nu mai seamana cu varianta initiala. Adica, mai pe scurt si mai pe romaneste, i-au schimbat astia muzica. Sincera sa fiu, era mai misto aia cand ii spunea soptit-injurios "n-ai inima, porcu’ dracului, da-mi si mie un patratel, calicule, ca uite ce burta ai facut!", da’ in spaniola.

Ma rog, da’ acuma, ca tot veni vorba, ma intreb aproape hamletian daca se gaseste cineva care sa plateasca drepturile de autor la melodiile pe care le folosesc romanii pe off la reclame. Ma rog, nu ca n-as putea sa dorm din cauza asta, da’ am zis si io, n-am dat cu paru’.

Ma gandesc ca poate-i ia cineva la trei pazeste (chiar, de ce nu se zice "trei pazesc", ca doar asa ne-a invatat pe noi la scoala!?!). Cum adica trei pazeste? Sau poate "trei" e, de fapt, un nume propriu si ar trebui scris cu initiala mare?! Dar daca nu e asa, de ce nu se acorda subiectu’ cu predicatu’? De ce nu intra subiectu’ in acord cu predicatu’? Aaaa? Imi spune si mie cineva?

Poate din aceeasi cauza pentru care multe chestii nu intra in acord cu alte multe chestii in tara asta, in lumea asta, in universul asta, ca acuma-mi vine sa ma rafuiesc cu energiile astea toate, sa le pun la pamant, sa le subjug si sa declar pace interuniversala!

Intre atatea dezacorduri terestre si universale, exista totusi un acord tacit, subtil: acordul femeii cu natura. Deci femeia este atunci cand asociezi ideea de lapte cu ideea de vaca. Ati ramas in urma? Repet: ideea de lapte plus ideea de vaca egal femeie, egal, mai departe, branza sub forma de perle. Ce marfa!

Stiu, am inteles, vorbim de un produs pretios, avem de-a face cu niste elite ale branzei, nu oricine poate fi capitanul branzei, asa cum nu orice toanta poate sa manance branza de elita. Fetele, cred ca trebuie sa ne punem pe slabit, ca altfel nu cred ca mai pupam noi branza asa pretioasa. Si daca tot e sa mancam perle de branza, zic sa ne tragem pe noi cele mai misto toale (da, da, eterna rochie cu care te imbraci pe la nunti, sperand ca nimeni n-o stie) si sa spargem niste sute de mii si pe la coafor. Dupa care, linistite, putem spune c-am intrat in clubul fetelor care, nu doar ca beau doar apa plata cu lamaie, dar mai mananca si branza de elita. Ce cool!
×
Subiecte în articol: arte brănză