x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale "Colaborez, uzual, cu televiziunile!‘‘

"Colaborez, uzual, cu televiziunile!‘‘

08 Feb 2008   •   00:00
"Colaborez, uzual, cu televiziunile!‘‘

C.T. POPESCU ● Jurnalistul cu "gazetăria în sânge‘‘
Dacă zvonurile din presa ultimelor zile l-au "poziţionat‘‘ când la Realitatea TV, când la TVR, Cristian Tudor Popescu pune capăt speculaţiilor, declarând că nu are nici un contract încheiat cu aceste posturi.


C.T. POPESCU ● Jurnalistul cu "gazetăria în sânge‘‘
Dacă zvonurile din presa ultimelor zile l-au "poziţionat‘‘ când la Realitatea TV, când la TVR, Cristian Tudor Popescu pune capăt speculaţiilor, declarând că nu are nici un contract încheiat cu aceste posturi.


  • Jurnalul Naţional: Este adevărat că vă veţi întoarce la Realitatea TV?
Cristian Tudor Popescu: Nu, nu s-a discutat nimic în acest sens. Nu am o astfel de opţiune în acest moment. Colaborez cu Realitatea, aşa cum o fac şi cu alte posturi, în mod uzual, dar nu am un contract încheiat cu ei.


  • Dacă Dinu Patriciu v-ar propune să vă întoarceţi la Adevărul, aţi spune "nu‘‘, direct, sau v-aţi mai gândi?
Nu mi-ar fi uşor, din punct de vedere sentimental, să revin la ziarul Adevărul.


  • Aţi declarat imediat după demisia din funcţia de director editorial la Gândul că vă veţi vinde acţiunile către Publimedia. Vă menţineţi opţiunea?
Da, le voi vinde către Publimedia, aşa cum e şi contractul iniţial care prevede clauza de preempţiune.


  • Noul board editorial de la Cotidianul este format dintr-o alăturare de nume la fel de "grele‘‘ ca şi al dumneavoastră. Nu vi se pare că e cam "aglomerat‘‘ acolo, la vârf?
Eu nu sunt în măsură să stabilesc cine e, sau nu, bun la conducerea unui ziar. Asta e treaba celor de la Cotidianul şi a acţionariatului acestei publicaţii.


  • Aţi declarat în mai multe rânduri că sunteţi tentat să vă retrageţi din presă, să vă "refugiaţi‘‘ – să spunem – într-un altfel de scris... Ce vă reţine, totuşi, în prima linie?
E adevărat că am zis..., dar nu pot s-o fac, pentru că văd nişte lucruri şi pentru că, de-a lungul anilor, mi-a intrat gazetăria asta în sânge. Iar dacă am mirosit în fiecare dimineaţă dejecţiile acestei ţări, mi-e greu acum să mi le scot din nări şi să mă duc să stau la gura sobei.


Alegeri la CRP

Clubul Român de Presă (CRP) se va reuni în cadrul unei adunări generale duminică, începând cu ora 11:00, la World Trade Center. Cu această ocazie, CRP va trebui să-şi aleagă preşedintele, în condiţiile în care mandatul actualului preşedinte, Cristian Tudor Popescu, se încheie luna aceasta. El a anunţat deja că nu va mai candida pentru un nou mandat. Un subiect central al discuţiilor va fi retragerea Asociaţiei Jurnaliştilor din CRP. Dintre cei 23 de membri fondatori ai Asociaţiei Jurnaliştilor Români, 21 fac parte şi din Consiliul de Onoare al CRP. AJR a fost înfiinţată în cadrul procesului de reorganizare a CRP, proces în urma căruia membrii organizaţiei s-au constituit în două secţiuni, cea a jurnaliştilor (AJR) şi cea a proprietarilor de ziare, reprezentată de Departamentul Patronilor. (O.M.B.)

×
Subiecte în articol: arte