x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Colegiul Electoral Divertis

Colegiul Electoral Divertis

de Adriana V. Paduraru    |    02 Oct 2008   •   00:00
Colegiul Electoral Divertis

O dată cu lansarea grilei de toamnă, Divertis Mall începe duminică un nou sezon. Decoruri noi, oameni noi, scenete noi. Totul pentru a intra cum se cuvine în cel de-al şaselea an la Antena 1.

O dată cu lansarea grilei de toamnă, Divertis Mall începe duminică un nou sezon. Decoruri noi, oameni noi, scenete noi. Totul pentru a intra cum se cuvine în cel de-al şaselea an la Antena 1.

Agitaţie, murmur, publicul se aşează în gradene, toată lumea la posturi. “Atenţie! Linişte în platou! Se filmează! Motor! Acţiune!”, se aude din regie. Şi îşi fac apariţia în scenă cele două păpuşi Iliescu şi Constantinescu. Mânuite cum se cuvine de Dan Păduraru şi Silviu Petcu, personajele prind viaţă, bineînţeles cu vocile lui Cristian Greţcu, respectiv Doru Antonesei. “Emile, ştii care e deosebirea dintre tine şi Elodia? Deşi aţi dispărut amândoi din viaţa publică, pe tine nu te mai caută nimeni”, este una dintre replicile lui Iliescu. Tot el se laudă că la partid au înfiinţat un ccelerator de particule: “Se loveşte onul Iliescu de prostonul Geoană şi rezultă antimaterie cenuşie”. Publicul îşi face şi el datoria. Aplaudă, zâmbeşte, râde. După două-trei repetiţii totul iese ca la carte. Filmările pentru acest “tronson” s-au încheiat.

 

La pitze

“Acţiunea” se mută într-un alt platou. Aici, din nou agitaţie. Se fac ultimele pregătiri pentru a intra în scenă protagoniştii noii scenete “La pitze”. Primul pe “meniu” – Daniel Buzdugan. El este Vermorel Văcăroiu, ucenic pizzar la restaurantul lui Antonio Furnale. Băiat de cartier din Tecuci, venit în Bucureşti la studii, la Şcoala Vieţii. Are pe cineva foarte sus-pus, dar nimeni nu ştie pe cine. Îi urmează Cristian Greţcu – Nea Grigore Zucchero. Fost maestru bucătar la “Lido”, el a fugit în Italia cu echipa de fotbal a României în 1986 şi s-a întors în România cu echipa de polo a Italiei în 1995. A lucrat prin diverse pizzerii şi e uns cu toate condimentele. Şi-a schimbat numele în Zucchero pentru că povestea vieţii lui este... cu cântec. Tina Geru, fostă membră a trupei POPS, este “prospătura” grupului. Ea va fi Rita Feleşcan – chelneriţă, femeie bună la toate în pizzerie, fată ambiţioasă şi hotărâtă, se omoară după orice cu excepţia muncii.

Rând pe rând sunt prezentate şi celelalte personaje: Antonio Furnale (Florin Constantin), Ramona Bălcescu Furnale (Jojo), Gina Furnale (Monica Anghel).

Cu ce alte surprize vă aşteaptă membrii grupului, la lansarea Colegiului Electoral Divertis Mall, aflaţi duminică, de la ora 20:30, la Antena 1.

×
Subiecte în articol: arte