x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Copiii, mici meşteri mari de ziua lor

Copiii, mici meşteri mari de ziua lor

27 Mai 2010   •   00:00

Muzeul Ţăranului Român din Bucureşti şi Complexul Naţional Muzeal ASTRA din Sibiu le-au pregătit copiilor mai multe surprize de ziua lor. Astfel, Complexul Naţional Muzeal ASTRA organizează sâmbătă şi duminică (29-30 mai), între orele 11:00 şi 19:00, în Parcul Tineretului din localitate, cea de-a treia ediţie a Târgului Naţional de jucării.

Sibienii, cu mic, cu mare şi nu numai, sunt aşteptaţi să descopere fel de fel de jucării, să coloreze "timpul" copilăriei şi să meşterească podoabe, participând la atelierele interactive de pictură, olărit, împletit foi de porumb, de confecţionat păpuşi din aţă ori morişti din hârtie. Nu vor lipsi demonstaţiile practice, de confecţionat păpuşi în port popular, dansurile tradiţionale, puse în scenă de cei mai mici dansatori, şcolari şi preşcolari.

De Ziua Copilului (1 Iunie), Muzeul Ţăranului Român îi aşteaptă pe cei mici, dar şi pe părinţi şi bunici în curtea muzeului între orele 10:00 şi 18:00 la un schimb de jucării aduse de copii, la un mic târg precum şi la ateliere de ceramică, de pictură, dar şi la o piesă de teatru "Melcişorul cel grăbit". Nu va lipsi cutia cu jucării, o tombolă cu obiecte făcute de copii la Atelierul de creativitate. (L.C.)

×
Subiecte în articol: arte