x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Corina Vasile: Viaţă de condei

Corina Vasile: Viaţă de condei

17 Mai 2008   •   00:00

“Arta îşi găseşte multe modalităţi sincere de ­exprimare, inclusiv prin cuvinte, de aceea scriu poezii...”, spune Corina Vasile, studentă în anul al III-lea la Facultatea de Arte Plastice, Secţia ­Grafică, din cadrul Universităţii Naţionale de Arte Bucureşti.

“Arta îşi găseşte multe modalităţi sincere de ­exprimare, inclusiv prin cuvinte, de aceea scriu poezii. Încerc să fac lucrări care să aibă utilitate practică, să fie mai mult decît simple pînze sau gravuri agăţate pe un perete, ci gravuri ca ­ilustraţie de carte sau folosite ca imagine pentru o copertă”, spune Corina Vasile, studentă în anul al III-lea la Facultatea de Arte Plastice, Secţia ­Grafică, din cadrul Universităţii Naţionale de Arte Bucureşti.

 

Sensibilitate

A avut în ultimii şase ani o serie impresio­nan­­tă de expoziţii (Sibiu, Bucureşti, ­Mün­chen, Hunedoara, Sinaia) şi parti­cipări la diferite evenimente culturale (la Fes­­tivalul de Film din Atena, la Tîrgul de Car­te ­BookFest 2007 din Bucureşti, la Tabăra de gra­vură ARCUS 2007, la şan­tierul de lucru din Hu­ne­doara 2006, la Tabăra de creaţie din Del­ta Dunării 2006 etc). ­Corina, în vîrstă de 22 de ani, recu­noaşte, cu o sinceritate aparte, că toate criticile care-i sînt adresate le consideră drept aprecieri constructive, pe care le urmează cu sfinţenie: “Cred că unui om de artă nu trebuie să-i fie teamă să gre­şeas­că; el trebuie să vadă în greşeli ex­pe­ri­men­te care-l ajută să meargă mai departe”.

×
Subiecte în articol: art - portret de artist